SEĆATE SE DUA 2CELLOS? Slave 10. GODIŠNJICU i imaju novu, BRUTALNU OBRADU mega hita (VIDEO)

Hrvatski dvojac Luka Šulić i Hauser iz 2CELLOS vraćaju se sa novim singlom i spotom, zanosnom obradom hit pesme Imagine Dragons-a „Demons“, koja je od danas dostupna putem Sony Music Masterworks. Ova izvedba je drugo izdanje poznatog dua u 2021. godini za proslavu njihove 10-godišnjice.

Promo

Snimljen u misterioznom bunkeru u Istri, video za „Demone“ započinje zlokobnim vratima usred šume. Dok se žice na stazi nastavljaju da grade na ukleto lep način, HAUSER ulazi u kadar i vodi gledaoce na putovanje u nepoznato. Luka i Hauser vide sebe na violončelima dok prolaze kroz svaki stih, refren i most. Кombinacija vizuelnih elemenata i numere kinematografsko je, napeto i uzbudljivo iskustvo.

“Pokušali smo da pojednostavimo aranžman bez gubitka snage pesme. Želeli smo da se uverimo da je to aranžman 2CELLOS bez previše dodavanja. To je savršen primer kombinacije emotivnog, lepog i moćnog istovremeno. To je priroda onoga što radimo”, rekli su 2CELLOS.

2CELLOS je eklektična, međunarodna senzacija koju čine dva klasično obrazovana violončelista koja su na YouTube-u postigla viralnu slavu izvodeći 2011. godine „Smooth Criminal“ Majkla Džeksona. Duo, Luka Šulić i Hauser, od tada su postali prepoznatljivi svojim električnim i dinamičnim stilom sviranja.

Zajedno, 2CELLOS su prikupili neverovatne 1,3 milijarde YouTube pregleda, 5,5 miliona YouTube pretplatnika, milijardu strimova i prodali skoro milion karata. 2CELLOS su violončelo podigli do neslućenih visina jer njihov prepoznatljivi stil ruši granice između muzičkih žanrova, od klasične i filmske muzike, pa sve do popa i roka.

Poznati po svojim električnim nastupima uživo, 2CELLOS su rasprodali koncerte širom sveta u legendarnim koncertnim salama, uključujući njujoršku Radio City Music Hall, londonsku Royal Albert Hall i Sydney Opera House. Dvojac je nastupao zajedno sa muzičkim velikanima Stivenom Tajlerom, Andreom Bočelijem, Džordžom Majklom, sa bendovima Red Hot Chili Peppers i Queens of the Stone Age, a odabrao ih je Sir Elton John i kao predgrupu i kao deo svog benda.

2CELLOS ove godine slave svoju desetu godišnjicu i intenzivno rade na nastavku dosezanja novih stratosfera.