SEĆATE SE “MRTVE MLADE”? Zombi Anđelina Džoli ide u ZATVOR NA 10 GODINA (FOTO)

Devojka iz Irana, poznata na „Instagramu“ i kao Zombi Anđelina Džoli, dobila je kaznu zatvora u trajanju od deset godina, zbog aktivnosti na društvenim mrežama, potvrdio je njen advokat.

Sara Tabar
printscreen/instagram/sahartabar_official

Sahar Tabar iz Teherana, koja ima 19 godina, a čije je pravo ime Fatemeh Kišvand, postala je poznata po fotografijama na Instagramu na kojima prikazuje sablasno mršavo lice. Njen profil ima blizu pola miliona pratilaca.

Mnogi su njene fotografije doživljavali kao šalu, ali 5. oktobra 2019. godine Sahar je uhapšena u Iranu, zajedno sa još tri ženske osobe koje su takođe imale veoma praćene profile na Instagramu.

Vest o zatvorskoj kazni na mrežama je podelila iranska novinarka Masih Alinejad napisavši: „Deset godina zatvora za devojku koja je na Instagramu koristila šminku i Fotošop da bi izgledala kao zombi Anđelina Džoli”.

Majka Sahar Tabar je u suzama zamolila za pomoć glumački zvezdu Anđelinu Džoli.

Optužbe protiv Tabar uključuju bogohuljenje, podsticanje na nasilje, sticanje prihoda neprimerenim sredstvima i loš uticaj na mlade.

Zvezda društvenih mreža proslavila se 2017. godine nakon što je navodno imala 50 operacija kako bi izgledala poput oskarovke. Kasnije je međutim potvrdila da je njen izgled uglavnom postignut šminkanjem, fotošopom i trikovima montaže. 

Tabar je rekla da joj je san iz detinjstva da postane poznata i da je istrajala u svojim naporima da izgradi svoj nalog na Instagramu uprkos majčinim prigovorima.

U julu 2019. godine, Sahar je prvi put otkrila svoj raniji izgled, deleći uporedne snimke svoje pre i posle operacija.

Kasnije je priznala da je operisala nos, radila liposukciju i stavila filere u usne, ali da je njen izgled na fotografijama uglavnom postignut Fotošopom.

„To je način izražavanja, vrsta umetnosti. Moji obožavaoci znaju da ovo nije moje pravo lice”, rekla je.

Inače, estetska hirurgija je izuzetno popularna u Iranu gde se svake godine obavi desetine hiljada operacija.