Veruje se da feng šui, drevna kineska veština življenja i uređenja prostora, može uneti balans i mir u naš život. Proverite kako morate urediti kuhinju prema pravilima te veštine ako želite život pun uspeha, zdravlja i sreće

 

1. Izbacite iz kuhinje nepotrebne stvari

Rešite se svega što nikada ne koristite. Staro posuđe ili plastične posudice i pokvareni kuhinjski aparati na vrhu su liste stvari koje stvaraju nered u kuhinji, a uzročno-posledično i nered u vašem životu. Iz frižidera uvek sklonite namirnice kojima je istekao rok trajanja.

2. Očistite šporet

Upravo on sadrži energiju prosperiteta i zato uvek mora biti čist, ali i ispravan.

3. Oslobodite prostor na frižideru

Magneti, razglednice, flajeri od dostave, popis stvari koje morate napraviti – nered na frižideru i svaki pogled na njega stvara previše stimulacije zbog koje se osećate rastreseno. Zbog toga posežete za hranom u frižideru čak i kada niste gladni. Skinite s frižidera sve ili ostavite samo par inspirativnih citata, a popis obaveza preselite na unutrašnjost vrata kuhinjskih elemenata.

4. “Sakrite” kantu za smeće

Ne držite je otvorenu i nemojte je smeštati unutar vidnog polja nego, ukoliko je moguće, ispod sudopere, u unutrašnjosti elementa ili u ostavu. Otvorena kanta u vidokrugu priziva nered i “smeće” u vaš život. 

5. Napunite činiju za voće

Ona simbolizuje uspeh. Držite je na očišćenom stolu ili  na bilo kojoj čistoj kuhinjskoj površini.

6. Pronađite mesta za biljke

Teglice sa začinima, cveće ili bilo koje druge biljke po vašoj želji dobrodošao su kuhinjski dodatak jer unose pozitivnu energiju u vašu svakodnevicu.

7. Ne izbegavajte boje

Što više boja, to bolje. Baš kao i biljke, boje su zadužene za unošenje i zadržavanje pozitivne energije u kuhinji, ali i u vašem životu.