SEDAM NAJBOLJIH SERIJA IZ 2020: Imaju 100% pozitivnih ocena, svi koji su ih gledali su oduševljeni (VIDEO)

Rotten Tomatoes, jedna od najpoznatijih internet-stranica za filmofile, ima svoju rang-listu najboljih sezona TV serija. Samo sedam ovogodišnjih serija dobilo je 100% pozitivnih ocena, a u obzir su ušle sve koje imaju 10 ili više napisanih kritika.

Televizor
Pixabay.com

Giri/Haji (1. sezona)

Seriju o detektivu iz Tokija koji putuje u London kako bi istražio nestanak davno izgubljenog mlađeg brata kritičari su nazvali pametnom, napetom i vrhunski snimljenom. “Giri/Haji je gotovo savršen zločinački triler sa iznenađujuće oštrim smislom za humor”, konsenzus je kritičara.

Serija je rezultat saradnje Netflixa i BBC Two. Prva sezona u Britaniji emitovana je krajem 2019. godine, ali na Netflix je stigla tek početkom 2020., zbog čega se nalazi na ovoj listi.

Schitt’s Creek (6. sezona)

Serija se vrti oko nekad nezamislivo bogate porodice koja se nađe u bankrotu i prisiljena je da živi u gradiću koji su jednom kupili iz šale. Kritičari je opisuju kao duhovitu i toplu seriju, a šesta i poslednja sezonu je dostojan oproštajem od familije Rouz.

One Day at a Time (4. sezona)

Sitkom koji prati tri generacije kubansko-američke porodice, njihove uspone i padove, kritičari nazivaju slojevitim i iskrenim, ali i duhovitim. Netflix je seriju prošle godine otkazao, ali PopTV odlučio je da snimi četvrtu sezonu i ona je naišla na brojne pohvale.

What We Do in the Shadows (2. sezona)

Serija nastala na temelju novozelandske istoimene komedije iz 2014. godine radnju seli u SAD, a prati nekoliko viševekovnih vampira i njihov svakodnevni život koji uključuje gozbe devica, redovnu konzumaciju prolaznika, sukobe sa vukodlacima i drugim mitskim bićima, ali i rasprave o cimerskom životu.

Prema kritičarima, druga sezona je bolja od prve jer “pametno širi natprirodne horizonte, uz dvostruku dozu zabave”.

Feel Good (1. sezona)

Serija prati mladu komičarku u usponu koja se oporavlja od narkomanije, a zavisničko ponašanje i intenzivna romantika dominiraju svakim delom njenog života.

“Intimni portret zavisnosti i ljubavi”, saglasni su kritičari. Prva sezona ima šest epizoda, od kojih svaka traje otprilike 25 minuta.

The Baby-Sitters Club (1. sezona)

Serija je bazirana na bestselerima koji prate prijateljstvo i avanture šest devojčica u osnovnoj školi, koje započinju posao čuvanja dece.

“Slatko, iskreno i puno nade” – ovako je opisana serija, a kako kritičari navode, sačuvana je autentičnost originala, dok je istovremeno priča ažurirana za novije generacije.

P-Valley (1. sezona)

P-Valley prati živote striptizeta iz jednog kluba u delti Misisipija.

Najbolje da seriju opišemo onako kako su i kritičari: “Zapanjujući, lirski komad neo-noara, P-Valley istražuje neviđene živote striptizeta u Mississippiju očima jedinstvene Katori Hol, slaveći lepotu tog posla bez skrivanja poteškoća”.loading...