Sedam namirnica koje brišu bore

Da li ste znali da se 'fontana mladosti' možda nalazi u kuhinji? Sledećih nekoliko namirnica ublažavaju bore, održavaju kožu glatkom i brišu druge znake starenja.

1) MANGO

Minimizira bore i sitne linije. Bogat je vitaminima A i C.
Napravite masku za omekšavanje kože od manga i belanca. U blenderu usitnite mango, potom dodajte belance. Mutite dok masa ne postne čvrsta. Ostavite da deluje na licu 15 minuta, a potom isperite lice toplom vodom.

2) PARADAJZ

Kuvani paradajz ima najviši nivo likopena, prirodnog blokatora UV zraka.

3) KRASTAVAC

Stručnjaci preporučuju da svaki dan započnete zelenim sokom od krastavaca, i zelene jabuke, koji izvlače vodu i limfnog sistema, a time smanjuju nadustost lica.

4) JAGODE

Ispasirajte tri jagode i smesu stavite na lice. Držite 10 minuta i isperite. Jagode  vrše blagi piling, dok vitamin C u njima čini da koža izgleda svetlije.

5) CRVENA PAPRIKA

Žvaćite crvenu papriku kako biste dobili lepu teksturu kože. Bogate su vitaminom C, koji štiti kožu od isušivanja.

6) CRVENA POMORANDŽA

Izloženost zagađenjima u vazduhu, suncu ili duvanskom dimu ostavlja tragove na vašoj koži. Crvena pomorandža je bogata anti-oksidansima, koji će pomoći koži da se sama brani od štetnih spoljnih uticaja.

7) KUPINE

Flavonoidi, koji pomažu u jačanju vezivnog tkiva, i vitamin C, koji povoljno utiče na stvaranje kolagena, čine od kupina savršeno zdravo voće.

 loading...