SEDAM RAZLOGA: Ovo su stvari zbog kojih pucaju veze i brakovi

Ovo su najčešći razlozi zbog kojih se ljubavnici razilaze.

 

Nekompatibilnost

Koliko smo puta u detinjstvu čuli: “Suprotnosti se privlače”? Ali sada ta uzrečica mogla da se povuče iz opticaja. Parovi se sve kasnije odlučuju na decu pa veze bez potomstva i lakše pucaju, a ako partneri nemaju iste poglede na život, velika je verovatnoća da će taj brak, ako nema dovoljno tolerancije i kompromisa, pući poput balona od sapunice. “Nepremostive razlike”  su jedan od top razloga zašto partneri traže razvod.

Loše navike

Na početku veze ništa nije “sivo”, sve je ružičasto. To za posledicu ima idealizovanje partnera koje će vešto sakriti partnerove mane koje nakon nekog vremena mogu razbiti te ružičaste naočare i ostaviti vas u sivilu realnosti.

Čarape na podu, nespuštanje daske na wc šolji ili česta izbivanja iz kuće, noći i noći provedene s prijateljima u nekom klubu ili ignorisanje molbi da se nešto uradi. Loše navike mogu itekako doneti presudu i osuditi neku vezu na “smrtnu kaznu”.

Kolotečina

Najčešće nastaje nakon medenog meseca ili nakon rođenja deteta. Neki partneri u vezi imaju osećaj da je sve nekako stalo. Nema više onog žara s početka veze, nema iznenadnih izlazaka i malih iznenađenja, a dani postaju isti. Nekima je potrebno više od toga, da nemaju osećaj da je sve stalo u vremenu. Neki sa takvom situacijom jednostavno ne mogu da se pomire.

Kontrola “Ubica s predumišljajem”

Ubica s predumišljajem… Tako bi mogli bez problema da nazovemo potrebu za kontrolom. Neki se vešto “sakriju” na početku veze i njihova “odlučnost” da budete zajedno što više i što češće lako se iščita kao zaljubljenost i želja da budete zajedno baš svake sekunde zbog tih predivnih leptirića u stomaku i ubrzanog rada srca kada ste u blizini jedno drugog. A onda počinje da pada zavesa i počne se otkrivati kako se, kada leptirići nestanu, radi o partnerovoj želji za kontrolom svakog aspekta života onog drugog. Ponekad ljudi ne shvate da je veza deljenje i udruživanje životnih puteva i ciljeva, a ne “posedovanje” nečijeg života i nečije svakodnevice. Nedostatak privatnosti i kontrolisanje, dvostruka merila…”Ubica s predumišljajem!”

Izolacija

Stavljanje prijatelja i društvenog života sa strane može dovesti do pucanja veze i brakova. Potpuno se posvetiti samo vezi i porodici nije ništa loše, ali ako ste osoba koja nije za “biti zatvorena u 4 zida” i ne želite da se u potpunosti odreknete svog dosadašnjeg života i težite tome da odete na to piće s prijateljem koga znate još iz djetinjstva, a nemate priliku, možete i vi postati deo neslavne statistike “propalih” veza.

Zlostavljanje

Nije reč samo o fizičkom zlostavljanju, mnogi ne shvataju da postoje stvari koje idu pod zajednički imenitelj zlostavljanja, bez podizanja ruke na drugoga. Neravnopravnost u vezi, nepoštovanje, psihičke torture, ali i fizički napadi su sve češći razlozi za raskid u modernije vreme jer su partneri manje finansijski zavisni jedno od drugog, ali i svesniji toga da ne moraju da ostanu u nečem lošem samo zbog sela.

Nedostatak komunikacije

Ubrzani ritam života, nedostatak vremena za sebe i manjak kvalitetne komunikacije u vezi..Sve su to sastojci koji će jelo učiniti gorkim. Nedostatak komunikacije u vezi je jedan od najčešćih problema u vezama. Ako ne možete da razgovarate i pronađete rešenje za ono što vas muči, raskid je na vidiku.loading...