SEDAM TRIKOVA ZA UŠTEDU PROSTORA uz koje će svaka KUHINJA postati mesto dostojno ISKUSNIH DOMAĆICA

Sve domaćice znaju da, kolika god da je kuhinja, u njoj nekako nikada nema doboljno prostora. Evo kako da izbegnete ovu zamku i uz pomoć malih trikova reorganizujete vaš prostor za kuvanje i pretvorite ga u mesto dostojno profesionalca.

Kuhinja
Pixabay.com

Bez obzira na to kolika vam je kuhinja, uz pomoć ovih saveta ćete je učiniti mnogo funkcionalnijom i prijatnijom za rad!

Pregradite sve police tako da imaju bar dva odvojena dela

Osim ovoga, sa unutrašnje strane možete da zalepite plastične držače na kojima možete da odložite krpe, rukvaice za rernu ili obesite kutlače, varjače, noževe…

Pretvorite stranu vašeg frižidera u “komandni centar”

Umesto da ostavljate račune, ključeve ili poštu na radnoj površini kuhinje uz pomoć samolepljivih držača ili plastičnih kesica koje pričvrstite na bočnu stranu vašeg frižidera. Tako ćete imati mnogo bolji pregled i nikada nećete gubiti važne papire, piše Hafington post.

Neka vam kese za đubre više nikada ne zauzimaju prostor

Umesto da stalno razmišljate gde su vam još nekorišćene kese za đubre i da se posle mučite da ih otcepite jedne od drugih, evo jednostavnog trika – ispod sudopere na dva držača postavite običnu drvenu šipku (može da posluži čak i oklagija) i na nju namotajte kese za đubre.

Neka vam sredstva za higijenu budu sortirana

Uzmite nekoliko plastičnih kutija i sortirajte hemikalije koje koristite u kuhinji – za svakodnevno čišćenje, pranje sudova, mašinu za sudove… Sve ovo spakujte ispod sudopere i jednostavno izvlačite kutiju koja vam nije potrebna.

Sudopera ne mora da služi samo za pranje sudova

Ovo je naročito važno ako vam je kuhinja mala. Kupite dasku za sečenje koja može da stane preko vaše sudopere i tako ćete moći da u isto vreme i perete i čistite povrće. Plus, uštedećete prostor.

Neka vam začini ne zauzimaju mnogo mesta 

Dovoljno je da frižider odvojite nekoliko centimetara od zida i tu će se otvoriti novi prostor za policu na točkiće savršenu za začine koje koristite. A kako da jednostavno napravite ovu policu, možete proučiti ovde.

Neka vam noževi i escajg budu na zidu, a ne na kuhinjskoj površini

Set noževa u fensi držaču možda lepo izgleda, ali je tradicionalni zidni držač na koji možete da okačite kutlače, noževe i ostali escajg mnogo praktičniji.