SEDE NA DVE STOLICE: Evo zašto žene radije biraju prevaru nego razvod

Kada ljubav počne da se gasi neke žene radije varaju umesto da porade na rešavanju problema.

Raskid
pixabay.com

Žene varaju kada za to imaju dobar razlog. Veliki broj onih koje počine preljubu i nakon toga ostaje u braku. Psiholozi i bračni savetnici objašnjavaju šta je razlog takvog ponašanja.

Najčešći razlozi za to su:

Žele da budu sigurne u svoja osećanja

Iako možda razmišljaju o prekidu veze u kojoj se trenutno nalaze one žele da budu sigurna da su našle pravog muškarca sa kojim će moći da nastave život. Nisu spremne da ostanu bez partnera, pa zato sede na dve stolice.

Nemaju dovoljno hrabrosti da preduzmu ovaj korak

Kada su potpuno sigurne da želi da napuste partnera, neke žene nemaju dovoljno hrabrosti da se suoče sa partnerom. Umesto da partneru direktno kažu da je sve gotovo i nastave život bez njega, one se radije odlučuje za prevaru.

Ne žele da se posvete jednom čoveku

Nekim ženama nije dovoljno da imaju jednog partnera u životu. Za njih je prevara zabava. Uglavnom svoje emocije čuvaju za partnera sa kojim su u braku, ali im je potrebna i zbava sa strane.

Prevara iz osvete

Čak i kada oprosti, ukoliko je muškrac prevario ženu, ona će se truditi da mu ne ostane dužna. Kada ne može iskreno da pređe preko partnerove nevere, umesto da prekine vezu, radije će se osvetiti.

Nikada nije zaista ni volela

Žene nekada stupaju u brak iz pogrešnih razloga. Možda joj je u tom trenutku jednostavno trebala emocionalna ili materijalna podrška ili nije želelea da bude usamljen ili je pomislila da su te emocije bile ljubav. Psiholozi kažu da kada se dese ovakve situacije, žene uglavnom na kraju i prevare svoje partnere.