Da li ste znali da način na koji sedite definiše vašu ličnost?

 

Vaše telo može mnogo toga da otkrije o vama!

Nesvesno i refleksno, sasvim običnim potezom, osobe koje vas posmatraju lako mogu otkriti vaše osobine, ono što vas karakteriše i po čemu ste posebni, drugačiji…

Na primer, poza u kojoj sedite definiše vašu ličnost. Zato, (sada) proverite da li su vam noge prekrštene, spojene ili razdvojene i saznajte zanimljive činjenice o vama, ili možda osobi koja vam se sviđa.

1. SPOJENA KOLENA – ODVOJENA STOPALA

Vi ste kreativna i šarmanta osoba, ali duboko u vama se krije jedno veliko dete. Imate neverovatnu sposobnost da se lako prebacujete sa aktivnosti na aktvnost, ali veoma vam je teško da se duži vremenski period koncentrišete na jedan zadatak. Osobe koje su u vašem prisustvu se osećaju lagodno, bez obzira na to što vam je jezik često brži od pameti – prvo nešto kažete, a tek onda mislite o tome šta ste izgovorili. Imate tendenciju da potcenjujute probleme, verujući da tako mogu da se reše. Ukoliko, pak ne dođete do rešenja, problem ćete prebaciti na nekog drugog kako biste se oslobodili tereta.

 

2. JEDNA NOGA PREKO DRUGE

Vi ste veliki, nemirni sanjar. Posedujete bogatu maštu. Vaš mozak je prepun svežih ideja, koje često zasluže poštovanje od ljudi koji se nalaze u vašoj blizini. Ne možete da podnesete rutinu, volite da putujete, da ste što aktivniji i obožavate da učite nove stvari. Donošenje odluka za vas ne predstavlja problem. Bilo da je reč o frizuri, o promeni posla, o mestu stanovanja… Nikada ne gubite vreme na nešto što znate da vam neće doneti sreću.

3. KOLENA ODVOJENA – SPOJENA STOPALA

Pažljivo razmatrate sve moguće opcije, pre nego što donesete odluku. Vi ste osoba koja teži ka savršenom životu. Zbog toga ste veoma probirljivi, ponekad i malo nervozni. U isto vreme, vi ste hronično neorganizovani. Ali, odlično se snalazite u vašem haosu, koji donekle ima logiku – sve ima svoje mesto. Imate problem da se fokusirate na određenu temu, pa često mislima odlutate. Kolege vas ponekada doživljavaju kao arogantnu osoba, jer ne uzimate u obzir ono što vam se govori, piše brightside.

4. SPOJENE NOGE

Vi ste osoba koja ne voli da ispoljava emocije u javnosti. Osećate se neprijtno kada se neko, na primer, ljubi u vašem prisustvu. Kada pričamo o zagljajima i poljupcima, vi to doživljavate veoma intimno, stoga smatrate da nije pristojno raditi takve stvari pred drugima. Po prirodi ste veoma pedantni. Uvek ste spremni da se suočite sa bio kojom situacijom. Odlučni ste i samouvereni. Veoma ste dobar prijatelj i uvek ćete pomoći drugu u nevolji.

 

5. SPOJENE NOGE – NAGNUTE KA JEDNOJ STRANI

Nikada ne žurite sa donošenjem odluka, smatrate da se sve reši u svoje vreme. Tvrdoglavi ste i veoma uporni, nikada ne odustajete na pola puta ka ostvarenju cilja. Ili idete do kraja, ili uopšte ne započinjete. Dosta ulažete na vašem spoljašnjem izgledu, stalo vam je do toga da uvek budete najbolji u svemu što radite. Međutim, to ne povećava vaše samopouzdanje. Ranjivi ste i teško prihvatate kritike.