SEKS SKANDAL U HOLIVUDU: Slavni glumac i komičar optužen za silovanje (FOTO)

Televizija NBC saopštila je da je obustavila rad na sitkomu, pošto je već jedan projekat s slavnim komičarem ugašen nakon što su se pojavili novi navodi protiv njega o seksualnom zlostavljanju.

Portparolka NBC-a je prošle noći rekla da „Kozbi šou” „više nije u razvoju”.

Netfliks je ranije saopštio da odlaže najavljenu premijeru stend-ap nastupa Bila Kozbija, zakazanu za 27. novembar.

Nekoliko sati pre toga, glumica, TV voditeljka i foto-model Dženis Dikinson je u intervjuu za „Entertainment Tonight” optužila Kozbija da ju je seksualno napao 1982. godine u Kaliforniji posle sastanka na hotelskog večeri.

Dikinson je rekla da joj je Kozbi dao vino i pilulu u hotelskoj sobi i da se seća da ju je seksualno napao pre no što je izgubila svest.

Foto: Beta

Kozbijev advokat je rekao da je to laž i da protivreči njenoj autobiografiji.

Dikinson je ranije izjavila da je o Kozbijevom napadu pisala u autobiografiji 2002. godine ali da su Kozbi i njegovi advokati nju i njenog izdavača primorali da izostavi taj deo teksta.

Kozbi nije osuđivan, a 2006. godine je postigao sudsko poravnanje s jednom ženom koja ga je optužila da ju je napao godinu ranije.

Još dve žene su optužile Kozbija za seksualne nasrtaje, među njima i Barbara Boumen koja mu je preko Vašington posta uputila otvoreno pismo sa zahtevom da prizna napade.

Skandal ugrožava reputaciju omiljenog američkog tate, 77-godišnjeg komičara baš kada planira povratak na scenu sa 35 zakazanih nastupa u SAD i Kanadi iduće godine.

Bilo je planirano da se sada otkazanim sitkomom kuće NBC, Kozbi vrati na mrežu na kojoj je 1980-ih godina ostvario veliki uspeh s „Kozbi šouom”.loading...