“SENKE” SE POVLAČE SA JAVNOG SERVISA: Drugu sezonu ćemo pratiti OVDE!

senke nad balkanom
printscreen/yt

"Ubice mog oca" otkupljene su za 900.000 evra, a nekadašnji lider DS-a papreno će platiti i prava za Bjelogrlićevu seriju.

 

Nakon serije „Ubice moga oca“, koja je na veliko iznenađenje gledalaca prešla na novi kablovski kanal TOP, a koju je, kako je „Alo!“ ekskluzivno pisao, preuzeo Dragan Đilas, program novog kanala pojačaće i hit serija „Senke nad Balkanom“ reditelja Dragana Bjelogrlića.

Naime, druga polusezona „Senki nad Balkanom“ preseliće se sa javnog servisa za sada nepoznatu sumu, dok je za prelazak „Ubica moga oca“ plaćeno neverovatnih 900.000 evra!

Budući da je Đilas iskoristio sukob između glavnog i odgovornog urednika RTS-a Dragana Bujoševića i reditelja i scenariste „Ubica moga oca“ Predraga Gage Antonijevića kada je otkupio prava za istoimenu seriju, dobro obavešten izvor za „Alo!“ kaže da Đilas nije štedeo kada je reč o cifri koju će ponuditi i za “Senke nad Balkanom”.

Đilas je „Ubice“ otkupio po ceni od 900.000 evra, sumi zbog koje su svi ostali zaprepašćeni. On je znao u šta ulaže i da će mu se to isplatiti jer bi njegovi reklamni spotovi bili puštani u toku serije koja je već postigla neverovatno veliku gledanost. Serija „Senke nad Balkanom“ takođe broji milione gledalaca i očigledno je da su Dragan Đilas i osnivač kablovskog operatera SBB Dragan Šolak sklopili dogovor za njen odlazak sa RTS-a. Pretposlednja deveta epizoda emitovana je na RTS-u, ali će ostatak prve sezone serije Dragana Bjelogrlića gledaoci imati prilike uskoro da prate na kanalu TOP – objašnjava za „Alo!“ izvor upućen u čitavu priču i dodaje da Đilas sve ovo radi zbog predstojeće kampanje, s obzirom na to da je najavio da će se ponovo kandidovati za gradonačelnika na lokalnim izborima u Beogradu.

Pošto će „Ubice mog oca“ i „Senke nad Balkanom“ sigurno imati veliku gledanost i na kablovskom kanalu, s obzirom na to da TOP kanal pripada mreži SBB-a koja ima veliku pokrivenost, on namerava da svoje propagandne spotove pušta upravo tokom emitovanja ovih serija – zaključuje sagovornik.

Kada je “Alo” pozvao producentsku kuću „Kobra“ čiji je osnivač Dragan Bjelogrlić, rekli su nam da su u toku pregovori oko nastavka emitovanja serije.

Da li će serija preći na kablovsku televiziju ili ostaje na RTS-u zaista se još ne zna. Još teku pregovori i nemamo konačnu informaciju – rekli su iz producentske kuće koja realizuje „Senke nad Balkanom“ za „Alo!“.