SENOVITA OAZA PUNA HLADOVINE: Šest sjajnih načina kako da se zaštitite od SUNCA I VRUĆINE

terasa
pixabay.com

Toplotni talas zahvatio je celu Evropu, a u skladu sa tim i Srbija je poslednjih dana kao vrela "rerna". Spas od sunca i velikih vrućina svi tražimo i zato vam donosimo nekoliko sjajnih saveta uz pomoć kojih ćete u svom domu stvoriti pravu malu senovitu oazu, punu hladovine!

 

1. Improvizovana nastrešnica
Stara prostirka ili čaršaf će vam sjajno poslužiti kao zaštita od sunca na malenim balkonima ili terasama. Žicom zavežite jedan kraj tkanine za balkon, a drugi za klinove koje ste postavili na zidu. Ovo je jednostavan način da imate nastrešnicu koja će vas štititi od sunca.

2. Peškiri i marame
Ako želite još jednostavniju verziju improvizovane nastrešnice, onda iskoristite uže ili konopac. Na njega možete staviti stare peškire ili marame. Srećnici koji imaju prostrano dvorište na uže ili konopac mogu poređati stare čaršafe.

3. Jastuci

Stari jastuci takođe mogu poslužiti kao sredstvo za stvaranje hlada. U nizu ih zavežite na balkonsku ogradu, tako ćete se adekvatno zaštititi od sunčevih zraka.

4. Trska

Danas u svim centrima za opremanje enterijera možete pronaći veliki izbor lepog pletiva od trske i bambusa koji će vaše balkone ili dvorišta zaštititi od sunca, a pritom će i izgledati lepo.

5. Biljke penjačice
One su čest ukras balkona i terasa jer dobro podnose sunce, a mogu biti i odličan izvor hladovine. Izaberite nekoliko biljaka po svojoj želji i poređajte ih na terasu.