ŠEST GODINA BEZ MADŽGALJA: Kolege objavile SNIMAK zbog kog svakome krenu suze (VIDEO)

Danas se navršava 6 godina od smrti slavnog glumca Marinka Madžgalja, a njegovi prijatelji i kolege čuvaju uspomenu na njega i na današnji dan objavili su emotivni video u čast prerano preminulog umetnika.

Marinko Madžgalj
Youtube screenshot

Aleksandar Srećković Kubura, Andrija Milošević, Sloboda Mićalović, bili su neki od najbližih Marinkovih prijatelja, a kolaž uspomena, koji su objavili, sve je dotakao pravo u srce.

– Iste večeri se meni na predstavi učini da ga vidim u drugom redu – govori Kubura u videu, dok je u videu isečen deo gde Andrija Milošević priča po čemu pamti Madžgalja.

– Po radosti, osmehu, izuzetnom glumačkom daru, prijateljstvu pesmi, kafani – naveo je on.

Inače, glumica Sloboda Mićalović rođena je na isti dan kad i Madžgalj, a kroz suze je samo rekla kako joj nedostaje ne samo na rođendan, već svakog dana.

A sve je ovo pratila pesma “Što te nema”.

Da podsetimo, glumac Marinko Madžgalj preminuo je 26. marta 2016. godine. u 37. godini, posle duge borbe sa bolešću.

On je rođen 21. avgusta 1978. u Beogradu, ali je veći deo detinjstva proveo u Kotoru, gde je odrastao. Diplomirao je 2000. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesorke Gordane Marić. Ostvario je brojne pozorišne, filmske i televizijske uloge, a bio je uspešan i kao pevač i voditelj.

Nesrećni trenutak nastupio je kada su mu lekari saopštili da mu je ostalo još tri meseca života, ali ih je on iskoristio do poslednjeg trenutka. Snimao je seriju u Crnoj Gori, išao je na hemoterapije i uradio nešto što je sakrio od mnogih, a što mu je bilo jako važno – 20 dana pred smrt se krstio u manastiru Ostrog, iako je zbog slabosti to jedva izdržao.

Marinko je tog 26. marta preminuo od posledica raka pankreasa. Za opaku bolest saznao je prekasno, te je jedne večeri prevezen u KBC “Bežanijska kosa”. Tamo mu je dijagnostikovan karcinom i jedan period proveo je u bolnici na lečenju.

Marinko Madžgalj je sahranjen 29. marta na Novom bežanijskom groblju uz zvuke pesama “Jedan dan života”, “Mama Huanita”, “Bolujem ja”, “Tiho noći”, “Na te mislim”, “Što se bore misli moje”.