Šest najmodernijih začina za kuvaricu 21. veka

Gljiva biljka može da se koristi u ishrani kao zamena za pečurke. List se upotrebljava svež kao dodatak salatama, pastama, sosevima u sendvičima i ostalim varivima.

Peršun, origano, mirođija… to je kulinarski stari, 20. vek! Odani gastronomi nastavljaju da bogate svoju kolekciju začina, a evo i predloga. U nastavku sledi šest začina koji obavezno morate da nabavite ili zasadite u svojoj bašti.

Limun vrbena – ima osvežavajuću citrusnu aromu koja salatama, ribljim specijalitetima i slatkišima daje poseban ukus.

Kari začin – finim ukusom daje poseban pečat sosevima i umacima.

Gljiva biljka – može da se koristi u ishrani kao zamena za pečurke. List se upotrebljava svež kao dodatak salatama, pastama, sosevima u sendvičima i ostalim varivima.

Origano timijan – tako lepog mirisa da se često dodaje mešavini biljnog čaja. Čini posebnim i jela od povrća i supe.

Tai bosiljak – čini jela slatkasto-ljutim. Ne može da se suši, najbolje je arome kada se koristi svež.

Limun-trava – pre kuvanja presecite je po dužini i lupite o dasku za sečenje da bi se pokrenula citrusna aroma. Dobra je kao začin u salati, čorbi, u marinadi za ribu i divljač.