Meso u rerni vam je pregorelo, supu ste presolili, sos je pun grudvica... Da li se nešto još može uciniti? Naravno da može! Evo Lisinog plana spasavanja za katastrofu u kuhinji.

Meso u rerni vam je pregorelo, supu ste presolili, sos je pun grudvica… Da li se nešto još može uciniti? Naravno da može! Evo plana spasavanja za katastrofu u kuhinji.

Meso je zagorelo

Trikovi su dozvoljeni. Odsecite potamnela mesta i vratite meso u rernu (na nešto tišu vatru). Ako vam je zagorelo svinjsko meso, izgorela mesta isecite prilikom sečenja pred serviranje. Preko mesa prelijte sos!

Belance neće da se umuti

Najčešći uzrok ovome je žumance. Ako i najmanja trunčica upadne u belanca možete da mutite i mutite, ali ona se neće umutiti u čvrst sneg. Šta će pomoći? Dodajte malo limunovog soka ili soli i nastavite da mutite!

Supa je preslana

Ovo se može dogoditi svakome. U supu dodajte kesicu pirinča i kuvajte je u supi oko 15 minuta. Kod krem-čorbi i onih običnih umešajte rendani krompir.

Sos sa grudvicama

Ništa strašno. Dodajte komadić hladnog maslaca i sve dobro izmiksajte. Sos ne samo da će biti bez grudvica već će dobiti i lep sjaj.

Guska ili ćurka je previše suva

Tu je sos. Suvo meso ne možete ponovo učiniti sočnim. Ali zato ga servirajte sa dosta sosa. Sa njim ce guščije ili ćureće meso biti odličnog ukusa.

Jelo je veoma ljuto

Dodavanje vode nije rešenje. Umešajte malo mleka ili pavlake, a ako se oni ne slažu sa preljućenim jelom, korisna bi mogla da bude i paradajz-pasta.