ŠETNJA PO TORNJU STRAHA: Gore se penju samo najhrabiji, ali prethodno moraju da pročitaju RIGOROZNI PRAVILNIK (VIDEO)

Da li biste smeli da se prošetate ovuda?

YouTube Printscreen

Ako volite izazove zbog kojih prštite od adrenalina i svako malo pokušavate da pronađete nešto novo, na jednom od svojih putovanja, i to onom u estonsku prestonicu Talin, možete iskusiti neobičnu aktivnost hodanja po ivici televizijskog tornja.

Samo za one koji se ne boje visine

I dok će neki u čudu posmatrati i misliti šta sa zainteresovanima nije u redu, najhrabriji se mogu popeti na toranj visok 175 metara i na njemu kružiti 30-ak minuta hodajući po samoj ivici. Reč je o 22. spratu televizijskog tornja u Talinu, na kom odjednom može hodati četvoro ljudi. Ako se nađete u Talinu s društvom, na ovo nagovarajte samo najhrabrije. Oni koji se boje visine to neće ni u ludilu hteti da probaju, mada isto tako mogu na taj način pokušati da se odupru strahu.

Sigurnost na prvom mestu

Naravno, posetioci su zaštićeni sigurnosnim pojasom, pa možete hodati po samoj ivici tornja. Osim toga, postoje osnovni uslovi koje svaki posetilac mora da ispunjava i Pravilnik koji mora pročitati pre nego što rezerviše. Npr. bitno je da imate između 34 i 140 kg, da ste stariji od 13 godina i da imate saglasnost i pratnju roditelja u starosti od 13 do 17 godina kao i da ste u dobrom fizičkom i psihičkom stanju.

Uspomena na uzbuđenje

Kako biste sa sobom poneli uspomenu na ovo iskustvo, na e-mail ćete dobiti besplatne fotografije koje su snimljene dok ste vi bili zaokupljeni visinom i pogledom na Tallinn.

Što još treba da znate?

Jednokratna karta koštaće vas 25 evra, a paket s popustima za 4 osobe 75 evra.

Na svom putu do Televizijskog tornja možete posetiti još neke od estonskih atrakcija, a na zvaničnoj web-stranici tornja možete pronaći koje su i gde se nalaze.

Osim 22. sprata, možete posetiti i 21., gde su podovi stakleni, pa imate osećaj da lebdite u vazduhu na 170 metara. Nakon što ogladnite od uzbuđenja i adrenalina, svratite u restoran s verovatno najboljim pogledom u gradu.

Gde se nalazi i kako doći do Televizijskog tornja, pronađite ovde.