SEZONA VENČANJA JE U JEKU: Mladenci, ovo može da vam pomogne pri izboru benda

Venčanje
pixabay.com

Najčešće, svadbu pravimo jednom u životu. I zato, da bi se taj događaj pamtio, moramo da uložimo mnogo truda, a i novca. Svi segmenti organizacije svadbe su vrlo bitni - od zakazivanja venčanja, izbora restorana, keteringa, dekoracije, pa do izbora muzike - sve mora da funkcioniše savršeno.

 

Naravno, moguće su male greške i u toku svadbe to niko neće primetiti, niti će vam, dobronamerni, mnogo zameriti. Ali, jednu stvar ne smete zabrljati, a to je izbor muzike. Pravi bend za svadbe  će atmosferu podići do maksimuma kada bude trebalo, i „spustiti loptu“ kada je neophodno. Ali, kako izbeći greške pri izboru benda?

Birajte bend po preporuci

Najbolje je bend za svadbu izabrati po preporuci nekoga kome verujete, ili ste se sami uverili u kvalitete benda, bilo da ste ih videli na nekoj svadbi ili nekoj drugoj živoj svirci.

Ne verujte baš mnogo propagandnom materijalu ili menadžeru koji priča hvalospeve, dok se ne uverite lično u kvalitete benda.

Poslušajte kako bend svira uživo na probi

Kada primetite da bend za svadbe previše polaže na vizuelne efekte, garderobu i šminku, obavezno tražite listu pesama, odnosno repertoar, a zahtevajte i da vam pokažu kako sviraju. Tek kada se lično uverite da vam odgovaraju, nastavite sa pregovorima.

Ima mnogo bendova koji se lažno predstavljaju, odnosno više bendova koristi jedno ime, a u njima sviraju različiti muzičari. Može vam se desiti da platite neko zvučno ime, a da vam na svadbi sviraju poluprofesionalci ili, čak, amateri koji koriste svaku priliku da zarade.

Dobro proverite repertoar

Bendovi koji se mnogo reklamiraju i koji izgledaju kao zvezde iz časopisa mogu da imaju problem sa kvalitetom, ili sa kvantitetom, odnosno brojem pesama koje sviraju.

Bend za svadbe koji svira isključivo programsku muziku, obično ima mali repertoar, odnosno sviraju samo ono što su navežbali, do 200 pesama. Ako su spremni da sviraju i po narudžbi, to govori o njihovim mogućnostima da zadovolje svačiji ukus. Na vama je da se odlučite šta želite da napravite od svoje svadbe, da li da vam se svadba pretvori u želje i čestitke gostiju, ili želite da bude muzike za svakoga.

Kada proverite kakav repertoar ima vaš bend za svadbe, izaberite najbolje iz svakog žanra muzike koju bend  svira. Neka ima muzike za svakoga, pošto je i struktura gostiju obično raznovrsna. Nemojte po svaku cenu da izbegavate narodnu muziku, mislite na starije goste koji to ipak vole.loading...