Da li ona ZASLUŽUJE da bude AMBASADOR UNICEF-A? Svi se pitaju ovo nakon saznanja kako ANĐELINA DŽOLI bira decu za uloge u filmu

anđelina
instagram/angelinajolieofficial

Anđelina Džoli je nedavno snimila film o ratnim strahotama u Kambodži, a načni na koji je birala decu za uloge u njemu, mogao bi da razbesni javnost.

 

Anđelina Džoli je posebno vezana za Kambodžu, odakle je usvojila svoje prvo dete sina Medoksa, pa tako i ne čudi da je poželela da napravi film o stradanjima naroda u ovoj zemlji. On se zove “Prvo su ubili mog oca”, govori o strahotama koje je proživela pisac i aktivista Laung Ung, a premijeru na zapadu će imati u septembru, dok su ga Kambodžani već mogli da pogledaju u jednom bioskopu na otvorenom.

Priča o ovoj glumici i režiserki društveno odgovornih filmova će biti glavna tema septembarskog izdanja magazina Vanity Fair, a u njoj je otkriveno i to kako je Anđelina birala decu za uloge u ovom filmu. Ono što je ona otkrila, verovatno će naići na osudu javnosti, imajući u vidu da je ona ambasador UNICEF-a, majka šestoro dece i veliki borac za ljudska prava.

Ideja joj je bila da u filmu o nezamislivom genocidu u Kambodži, u kojem je stradala četvrtina stanovništva, glume deca naturščici koja su osetila težak život, a žive u sirotištima, cirkusima, ili siromašnim porodicama. Kako bi izabrala one koji će glumiti, Anđelina je smislila jednu prilično surovu igru.

Na sto ispred svakog od njih je postavljena određena suma novca, a deca su zamoljena da gledaju u nju i zamišljaju na šta bi je potrošili. Taman kada bi krenuli da ga uzmu, režiser im je uzimao novčanice ispred nosa i terao ih da odmah smisle neku laž.

Devojčica koja je izabrana za ulogu mlade Laung Ung, glavne junakinje, najduže je gledala u novac, a kada su je posle pitali za šta bi potrošila taj novac, ona je rekla za novu sahranu dedi, koji nije sahranjen onako kako je zaslužio.

Videćemo kako će proći ovaj njen film u bioskopima, kao i da li će je javnost osuditi zbog ovakvog “poigravanja” sa decom koja su iskusila ratne strahote?!

Pogledajte trejler za film “Prvo su ubili mog oca”.