SLAVNI U CENTRU SEKS SKANDALA U HOLIVUDU: Jedan PRIZNAO SILOVANJE DEVOJČICE, drugi osuđen za NAPASTVOVANJE ŽENE

Seks skandal
Beta

Američka filmska akademija koja dodeljuje nagradu Oskar saopštila je juče da je izbacila iz svog članstva režisera Romana Polanskog i komičara Bila Kozbija, dva poznata člana osuđena zbog seksualnih delikata.

 

Polanski je izbačen iz akademije više od 40 godina pošto je priznao krivicu za silovanje 13-godišnje devojčice i 15 godina po dobijanju Oskara za najbolju režiju za film “Pijanista”, navodi Asošiejted pres.

On je i dalje begunac, pošto je 1978. godine pobegao iz SAD po priznanju krivice, a Kozbi je prošle nedelje osuđen za seksualno napastvovanje jedne žene pre 14 godina.

Akademija je navela da je odluka o Polanskom i Kozbiju doneta u utorak, na sastanku odbora guvernera koji je o statusu Kozbija i Polanskog glasao u skladu sa standardima ponašanja.

To je prva takva odluka otkako je akademija počela da primenjuje revidirane standarde ponašanja za svojih 8.400 članova, usvojene u decembru.

Revizija standarda je usledila pošto je u oktobru iz članstva akademije izbačen holivudski producent Harvi Vajnstajn kog su desetine žena optužile za seksualno uznemiravanje ili napastvovanje.