Malo ko zna da je proslavljeni pevač Zdravko Čolić u jednom trenutku svog života prestao da se bavi pevanjem, da bi bio mali privrednik.

Iako je do tada ostvario zapaženi uspeh, pevač je napustio muziku i pet godina posvetio je proizvodnji delova za poštu.

U Zagrebu sam se pet godina bavio proizvodnjom delova za pošte. Čovek uđe u neki posao, ostavi ovaj koji je bio potpuno uspešan, ali to je potreba – izjavio je Zdravko Čolić u jednom intervjuu.

Muzičar Goran Bregović vratio je Zdravka u muzičke vode.

Krajem osamdesetih vraćam se sa Bregom ponovo u muzičke vode. Pre nego što smo krenuli, Brega me pitao: “Čola, je l’ si ti još uvek onaj mali privrednik ili si sad pevač?”. Ja kažem: “Ok, nisam više to, idemo sad i radimo muzičku karijeru i nastavljamo tim putem”. Tako je muzika meni bila zacrtana na životnom putu i zato sam joj se stalno vraćao. Ne postoji tu plan. Možeš se baviti muzikom ceo život, ali kakav će ko imati uspeh, to je u božjim rukama. To je jedna priča koja se sa nekom višom silom mora tumačiti – istakao je pevač.

Zdravko je otkrio da mu je muzika u početku bila samo hobi, a da mu je životni put muzičke zvezde bio određen nehotice.

Ja sam bio odličan student na fakultetu, završio sam ga sa malim zakašnjenjem. Planirao sam da, kao i svi, radim nešto, a muzika je bila hobi. Taj hobi je na kraju prerastao u profesiju, a nisam ja taj koji je tako hteo, nego je tako ispalo sticajem okolnosti. Sam način življenja i životnog puta određen mi je nehotice – objasnio je Čolić.