DOJADILA MU MUZIKA: Pet godina nije pipnuo mikrofon, ZAPANJIĆETE SE kad saznate šta je tada ČOLA radio

Prestao da se bavi pevanjem.

Zdravko Čolić
Printscreen

Malo ko zna da je proslavljeni pevač Zdravko Čolić u jednom trenutku svog života prestao da se bavi pevanjem, da bi bio mali privrednik.

Iako je do tada ostvario zapaženi uspeh, pevač je napustio muziku i pet godina posvetio je proizvodnji delova za poštu.

U Zagrebu sam se pet godina bavio proizvodnjom delova za pošte. Čovek uđe u neki posao, ostavi ovaj koji je bio potpuno uspešan, ali to je potreba – izjavio je Zdravko Čolić u jednom intervjuu.

Muzičar Goran Bregović vratio je Zdravka u muzičke vode.

Krajem osamdesetih vraćam se sa Bregom ponovo u muzičke vode. Pre nego što smo krenuli, Brega me pitao: “Čola, je l’ si ti još uvek onaj mali privrednik ili si sad pevač?”. Ja kažem: “Ok, nisam više to, idemo sad i radimo muzičku karijeru i nastavljamo tim putem”. Tako je muzika meni bila zacrtana na životnom putu i zato sam joj se stalno vraćao. Ne postoji tu plan. Možeš se baviti muzikom ceo život, ali kakav će ko imati uspeh, to je u božjim rukama. To je jedna priča koja se sa nekom višom silom mora tumačiti – istakao je pevač.

Zdravko je otkrio da mu je muzika u početku bila samo hobi, a da mu je životni put muzičke zvezde bio određen nehotice.

Ja sam bio odličan student na fakultetu, završio sam ga sa malim zakašnjenjem. Planirao sam da, kao i svi, radim nešto, a muzika je bila hobi. Taj hobi je na kraju prerastao u profesiju, a nisam ja taj koji je tako hteo, nego je tako ispalo sticajem okolnosti. Sam način življenja i životnog puta određen mi je nehotice – objasnio je Čolić.