JOKSIMOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU ODGOVARA NA KRITIKE: “Branitelji NUŠIĆA, skinite mi se sa grbače” (FOTO)

Joksimović nije mogao da prećuti.

Željko Joksimović
Promo

Festival humora, zabave i veselja “Nušićijada” održaće se u Ivanjici od 24. do 26. avgusta pod sloganom “Ko tebe jadom ti njega Nušićijadom” koji simbolizuje duh ove manifestacije. Spekatkularan koncert za ovogodišnju “Nušićijadu” 24. juna priprema i Željko Joksimović čiji je nastup pobrao i kritike.

Poštovani “branitelji” lika i dela Branislava Nušića, osim što vam želim da što pre dobijete ministarstvo, želim, iskreno i da mi se, bar do tada, malo skinete s grbače. Igrom slučaja, pre 22 godine sam dobio nagradu za muziku rađenu baš za predstavu “Sumnjivo lice”, i ne sanjajući da ću i sam to da postanem, samo zato što sam pristao da radim ono što inače radim u životu, da pevam i sviram. I umem i sam da se šalim dok pevam, ali tu lekciju, da nekoga usput pljunem, uvredim, omalovažim njegov rad i postojanje, tek da bih ispao duhovit, kod čika Nušića nisam učio, te je i ne primenjujem, niti ću – naveo je Željko Joksimović te objasnio:

I šta ste vi radili pre 22 godine ne znam, ali siguran sam da niste čitali Nušića. Da jeste, znali biste da se on, svaki put, bunio i bavio satirom, zbog same suštine, a ne zato što je ostao bez tezge i honorara. I znali biste koliko je bedno prozivati, zbog neke svoje politicko-honorarske agende, ljude koji, s politikom, nemaju nikakve veze, što vi vrlo dobro znate. Zato, još jednom, brišite sa moje grbače, i probajte da svoja politička i tezgaroška nezadovoljstva rešavate preko nekih drugih leđa. Probajte sa svojim. Napravite ministarstvo branitelja, zabranite mi da pevam.Šta god da uradite, svakako ćete me, konačno, naterati na smeh. I Nušića biste. Toliko, Živela muzika! – poručio je Željko Josimović.

Inače, na račun Željka Joskimovića sinoć su upućene kritike na manifestaciji “Prognana, a slobodna Nušićijada” koja je u toku, a koji su održali članovi Udruženja građana KudeS – na čiju inicijativu je 2010. u Ivanjici obnovljena “Nušićijada” a koji su ove godine izbačeni sa festivala.

Poštovani “branitelji” lika i dela Branislava Nušića, osim što vam želim da što pre dobijete ministarstvo, želim, iskreno i da mi se, bar do tada, malo skinete s grbače. Igrom slučaja, pre 22 godine sam dobio nagradu za muziku rađenu baš za predstavu Sumnjivo lice, i ne sanjajući da ću i sam to da postanem, samo zato što sam pristao da radim ono što inače radim u životu, da pevam i sviram. I umem i sam da se šalim dok pevam, ali tu lekciju, da nekoga usput pljunem, uvredim, omalovažim njegov rad i postojanje, tek da bih ispao duhovit, kod čika Nušića nisam učio, te je i ne primenjujem, niti ću. I šta ste vi radili pre 22 godine ne znam, ali siguran sam da niste čitali Nušića. Da jeste, znali biste da se on, svaki put, bunio i bavio satirom, zbog same suštine, a ne zato što je ostao bez tezge i honorara. I znali biste koliko je bedno prozivati, zbog neke svoje politicko-honorarske agende, ljude koji, s politikom, nemaju nikakve veze, što vi vrlo dobro znate. Zato, još jednom, brišite sa moje grbače, i probajte da svoja politička i tezgaroška nezadovoljstva rešavate preko nekih drugih leđa. Probajte sa svojim. Napravite ministarstvo branitelja, zabranite mi da pevam. Šta god da uradite, svakako ćete me, konačno, naterati na smeh. I Nušića biste. Toliko, Živela muzika!

A post shared by Zeljko Joksimovic (@zzeljko) on