KRALJ NARODNE MUZIKE MORA NA OPERACIJU? Komšije kažu da Šabanova bolest nije bezazlena

Porodica strahuje da će Šaulić uskoro završiti na operacionom stolu

Šaban Šaulić
Print screen/You Tube

Šaban Šaulić sa suprugom Gocom pre nekoliko godina sagradio je vilu na Dedinju u kojoj provodi najveći deo vremena kada nije u vikendici u Krčedinu ili na putovanju. Njegove komšije odgovaraju da li kralj narodne muzike živi stvarno kraljevski.

Nisam ga dugo videla jer je bio bolestan. Inače ih srećem, lepo se ispričamo. Odlične su komšije i on i Goca. Divni su, ljudi iz naroda, što bi se reklo seljački, koji mogu sa svima da zastanu i popričaju – kaže komšinica Jelisaveta, a druga poznanica dodaje:

Šabanova bolest nije bezazlena, kako se piše u medijima, i da je to problem sa venama. U pitanju je srčana aorta i njegova porodica strahuje da će uskoro završiti na operacionom stolu. Goca je tu zmaj, ona drži porodicu na okupu i bori se kao lavica. Da nije nje ni bi ni imali ovu divnu vilu na Dedinju, ali vidim da je ovog puta i ona zabrinuta.

Komšija Novak Šabana retko kada sree, jer je pevač najviše u vikendici u Krčedinu kada je lepo vreme.

Čuo sam da i tamo ima veliku kuću i da često ide tamo zbog pecanja. Super je komšija – rekao je penzionisani lekar Novak.

A da Šaulići žive kraljevski dokaz je posluga koja ih poslužuje, to otkriva komšinica Sanja.

– Skoro da ih ne viđamo otkada su se doselili jer njihovo je da uživaju, a posluga radi. Mislim da imaju ženu koja živi sa njima, a koja je kućna pomoćnica. Ona sve te poslove obavlja za njih, čak i u prodavnicu ide za njih – kaže Sanja.

Sve je to Šaban Šaulić zaslužio, legenda srpske muzike koja već decenijama i decenijama ostavlja srce po kafanama i koncertima, koja je otpevala više megahitova nego većina pevača što uopšte ima numera, koja je nezvanično najbolji vokal ovih prostora. Ali zašto nezvanično, pa i zvanično je tako. Ne bi ga uzalud zvali – Kralj.