Milijarderka iz senke: NAJBOGATIJA PEVAČICA NA SVETU, a za nju NIKADA NISTE ČULI (VIDEO)

Pevačica i bivša misica Kirsti Bertareli našla se na listi najbogatijih žena sveta. Njeno bogatstvo se procenjuje na 9,88 milijardi dolara, a svetski mediji pišu da je bogatija od kraljice Engleske, pevačice Adel i spisateljice Džej Kej Rouling.

Printscreen

Kirsti Bertareli je britanska pevačica koju su mediji prozvali najbogatijom ženom na svetu, piše Dejli mejl.

Iako se zaista bavi pevanjem, svoje bogatstvo nije stekla sama već udajom za supruga Ernesta, švajcarsko-italijanskog biznismena koji ima bogatstvo od 9,88 milijardi dolara, navodi se u “Sandej tajmsu”.

Kirsti je bila obična devojka iz srednje klase sve dok nije pobedila na takmičenju u lepoti u Velikoj Britaniji. Nakon što je 1988, godina postala misica, ona počinje da radi kao tekstopisac, a potom i da se bavi pevanjem.

Potpisala je ugovor sa producentskom kućom Univerzal mjuzik, za koju je objavila prvi album Elusive, a kasnije je sarađivala sa Ronanom Kitingom, članom irske pop grupe “Boj zon” (“Boyzon”e) i Nikom Mejsonom iz grupe “Pink Flojd”.

Snimila je pesme za britansko-švajcarsku humanitarnu organizaciju “Smiling children”, a magazin “Mata” piše da Kristi ima “zlatan glas”.

– Kirsti je takođe izuzetan performer, što je dokazala njeno učešće na Simpli red oproštajnoj turneji i na Montre džez festivalu (Montreux Jazz Festival). Četrdesetšestogodišnja pevačica se sada vraća u studio sa svojim bendom. Njen novi album će biti objavljen ove godine – piše na njenoj zvaničnoj internet-stranici.

Inače, Kirsti živi u Švajcarskoj sa suprugom Ernestom i sa troje dece. Za milionera se udala 2000. godine, a par vodi izuzetno raskošan život, putujući sa jednog na drugi kraj sveta, uživajući na najluksuznijim svetskim destinacijama, saznaje Dejli mejl.