OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Pitali su IVANA GAVRILOVIĆA za devedesete, a njegov odgovor je BRUTALAN!

Kada se pomenu devedesete godine, pomislite na turbo-folk, sankcije, Slobodana Miloševića? Mnogi prvo pomisle na muzičke zvezde tog doba, a među njima je svakako Ivan Gavrilović.

Instagram.com/ivan_gavrilovic_official

Ivan je najpoznatiji po pesmi “200 na sat” u šali kaže da bi zbog nje trebalo da promeni prezime u “Dvestanasatović”.

Verovali ili ne, ja u početku nisam ni hteo da otpevam tu pesmu, nije mi se ni dopala nešto u studiju. ‘Pobedili’ su producenti, i nastala je pesma koja nije obeležila samo moju karijeru, već ceo taj period. O fenomenu te pesme pisao je čak i američki Si-En-En na svom sajtu. Malo ljudi zna da sam ja, inače, devedeset odsto svojih pesama uradio sam. Najviše volim pesme sa albuma ‘Hoću s tobom da đuskam’, ‘Daj nasmeši se’, balada ‘Anđele’… Pesma ‘Došao sam da te ženim’ je nešto što mi i dan-danas traže, da dođem i otpevam na venčanju, veridbi, proslavi, hvala Bogu da postoji ta pesma, da nje nema, ne bih se i dalje bavio muzikom – iskren je Ivan.

View this post on Instagram

Stigao je poglavica 90’ih!🔥 #momaksabalkana #dvestanasat #hocustobomdadjuskam #pevaj #dosaosamdatezenim

A post shared by Ivan Gavrilovic (Official) (@ivan_gavrilovic_official) on

On je izdao devet albuma u vremenu kada su, kaže, pevači i dalje ozbiljno zarađivali od snimanja i prodaje albuma – “mene nije stvorio Jutjub, tačno je da smo mi dobijali velike cifre, i da ovo vreme može teško da nam padne, kada je karijera u pitanju”.

To što današnja mladež stvara kult devedesetih, Ivan ističe da taj period nije bio ni najmanje idiličan.

Znate, te devedesete su enigma ljudima koji ih nisu proživeli, misle da je tu nešto bilo dobro, hajde da se vratimo u taj period? Ništa tu nije bilo dobro. Kriminal je cvetao, bili smo potpuno izolovani zbog sankcija, bilo je užasno. Sve se to baca na jednog čoveka, ili politiku, a ja bih pre rekao da je to bila međunarodna zavera da se sruši jedna Jugoslavija, zemlja sa 22 miliona stanovnika, moćna zemlja i veliko tržište. Nažalost, uspeli su – kaže Ivan.