PRVO KRALJEVSKO ISTOPOLNO VENČANJE: Nove stranice istorije za vikend je ispisao LORD AJVAR (FOTO)

Srećni par je razmenio zavete i prstenje u privatnoj kapeli u Devonu u prisustvu 60 zvanica među kojima su bile i tri Ajvarove kćerke.

Instagram.com/ivar_mountbatten

Lord Ajvar Mauntbaten možda nije najpoznatiji član kraljevske porodice u Velikoj Britaniji, ali svakako je ispisao nove stranice istorije tokom proteklog vikenda.

Rođak kraljice Elizabete II, 55-godišnji lord, venčao se sa svojim partnerom Džejmsom Kojlom u subotu i tako je sklopljen prvi istopolni brak unutar britanske kraljevske porodice.

Lord Ajvar se sporazumno razveo od supruge Peni 2011. godine, a ostali su u toliko dobrim odnosima da ga je ona otpratila do oltara, što je najavio i sam Mauntbaten na Instagramu još pre tri meseca. Uprkos kraljevskoj krvi, niko od neposrednih članova kraljevske porodice nije bio na prijemu, ali je Ajvar izjavio da je primio pregršt čestitki, kao i da je u njima prednjačio njegov stari prijatelj princ Edvard.

Zvanicama je bio upućen apel da ne donose poklone već da umesto toga u ime mladenaca doniraju novac humanitarnoj fondaciji “Rigejn” koja koja podržava tetraplegičare koji se bave sportom.

Kasnije ove godine mladenci će otići na medeni mesec, ali još se ne zna da li će otputovati u Grčku ili u Hrvatsku.

Podsetimo, Ajvar je izjavio da je od 17. godine svestan da je biseksualac, ali je tek pre dve godine sve javno priznao i rekao da se tokom 17-godišnjeg braka izuzetno mučio sa svojom seksualnošću.

Svog supruga Džejmsa upoznao je u Švajcarskoj 2014. godine.

Ja sam već imao jedno venčanje i bio sam veoma srećan, ali Džejms to nikada nije doživeo tako da je ovo neka vrsta potvrde moje ljubavi prema njemu – izjavio je Ajvar, a prenosi Independent.loading...