SRPSKA DŽEZ PRINCEZA NASTUPA U BEOGRADU: Lena Kovačević peva u bašti SKC-a, REPERTOAR ĆE VAS IZNENADITI

Lena Kovačević
Promo/Antonio Ahel

Nakon nekoliko izuzetno uspešnih albuma i najnovijih singlova koji beleže veliki broj pregleda i emitovanja (Zauvek, Café) i mnogobrojnih nastupa u Srbiji, regionu i inostranstvu, Lena Kovačević i njeni muzičari održaće koncert u Beogradu, u petak 13. jula u bašti SKC-a u okviru festivala BELEF.

Ulaznice za ovaj jedinstven koncert dostupne su u Turističkom informativnom centru (Knez Mihailova 56) i na blagajni SKC-a po ceni od 1000 dinara.

Publiku očekuje pravi letnji muzički događaj u ambijentu koji savršeno odgovara ovom
senzibilitetu. Lenin poslednji singl “Café” (Magic Records) je spoj nekoliko stilova i naišao je na sjajan odziv publike.

Repertoar ovog koncerta se sastoji od „žanrovski” sasvim različite muzike, ali jedno je zajedničko – posebno aranžiran, jedinstven zvuk uz putovanje kroz Lenine albume, ali i muzička iznenađenja, tradicionalne pesme poput pesama sa Kosova i Metohije.

Zahvaljujući ovom muzičkom spoju, nedavno su Lena i njen bend nastupali u Beču u Albertini, a zatim u Čikagu i Njujorku tokom Nedelje kulture.

Lenin sastav sačinjen je od vrsnih muzičara, sa kojima nastupa od 2009. godine u Srbiji, regionu i inostranstvu. Ono što posebno izdvaja ovu grupu muzičara jeste zajednička strast prema kolažu pop i džez zvuka i tradicionalnih pesama Balkana, kojim su obojili svoj program.

Posebno se raduju koncertu u Beogradu, na festivalu BELEF. Očekuje nas jedan pravi letnji koncert u ambijentu koji savršeno odgovara Leninom sastavu i muzici koju ona neguje.