VOJVOTKINJA SE DOHVATILA VARJAČE: Megan Markl pomagala ženama u humanitarnoj kuhinji (FOTO)

Bivša glumica i britanski princ venčali su se u maju, a sledećeg meseca kreću na svoju prvu veliku turneju. Posetiće Australiju, Novi Zeland, Fidži i Tongu, a putovanje će trajati dve nedelje.

Princ Hari i Megan Markl
Paul Grover/Pool Photo via AP

Vojvotkinja Megan Markl (37) i pre ulaska u britansku kraljevsku porodicu bila je poznata kao veliki humanitarac, a dobrotvorni rad nije zanemarila ni nakon udaje za princa Harija (34).

Vojvotkinja od Saseksa posetila je kuhinju “Hab” u kojoj žene iz različitih kultura zajedno kuvaju, druže se i razmenjuju iskustva. Vojvotkinja je s njima provela dan i pomogla im da spreme obrok porodicama koje su svoj dom izgubile u velikoj eksploziji u zapadnom Londonu prošle godine. Tada je eksplodirao neboder Grenfel, kada je život izgubilo 72 ljudi.

Megan je zasukla rukave i prihvatila se kutlače.

Podsetimo, bivša glumica i britanski princ venčali su se u maju, a sledećeg meseca kreću na svoju prvu veliku turneju. Posetiće Australiju, Novi Zeland, Fidži i Tongu, a putovanje će trajati dve nedelje. Najviše će se baviti promovisanjem “Inviktus Gejmsa”, sportskog takmičenja za ratne invalide kreiranog Harijevom inicijativom. Od 20. do 27. oktobra u Sidneju, čak 500 veterana iz 18 različitih država će se takmičiti u više od deset sportova.

Megan Markl je nakon venčanja do sada službeno posetila samo glavni grad Irske, Dublin. Privatno je letela u Toronto gde je ranije živela. Princ Hari joj se tada nije pridružio, već je vojvotkinja to vreme iskoristila kako bi se družila sa starim prijateljima.loading...