SIGURNO NISTE ZNALI OVIH 5 STVARI: Neke od njih život čine neuporedivo lakšim!

Osmeh
Foter:mac.rj / photo on flickr

Ukoliko se iznenadite za bar jednu od ovih činjenica, znači da niste baš toliko "sposobni" koliko ste mislili. Ipak, svaka osoba se iznenadi barem za jednu od ovih stvari - da li ste Vi među njima?

1. Žvaka i luk

Ukoliko plačete dok sečete luk i to vam značajno otežava ovaj posao, stavite žvaku! Žvakanje žvake potpuno će zaustaviti plakanje tokom opvog nemilog čina.

2. Farmerice i savršen red

Ako se svaki put, prilikom slaganja stvari užasno iznervirate što Vaše farmerice nisu složene “pod konac” kao u butiku, trebalo bi da znate da tamo uopšte nisu složene – ona samo stoje prebačene preko kartona “imitirajući” savršen red… Otprilike ovako neštokao na slici levo. Ne vredi se nervirati, zar ne? 🙂

3. Da li je jaje sveže?

Ako vas nagoni na povraćanje svaki put kada razbijete pokvareno jaje, završite sa ovom agonijom. Možete proveriti da li je jaje dobro i bez lupanja ljuske! Ukoliko jaje potone na dno čaše sa vodom, onda je dobro. Ako ostane da pluta – bacite ga, odmah.

4. Baterije

Da li znate da možete da produžite život alkalnim baterijama ukoliko im vrhove obložite aluminijumskom folijom. Ne “pali” baš uvek, ali može da pomogne, posebno kada vam se daljinski pokvari u najgorem trenutku, npr usred noći.