Simbolika utiče na lepotu enterijera: Tri boje za kupalo idealne su po feng šuiju

Feng šui je praksa iz drevne Kine koja nas povezuje sa prirodom, elementima i prostorima oko nas.

kupatilo
Pixabay.com

Svaki deo enterijera može pažljivo da se osmisli prema ovoj staroj disciplini, pa tako i kupatilo. Ukoliko se dvoumite oko boja za elemente i zidove, postoji nekoliko jednostavnih rešenja.

Generalno, ne postoje dobre ili loše feng šui boje za kupatilo. Važno je da razmotrite koje boje volite i koje su vaše asocijacije na određene boje. Obratite pažnju da li simbolika bilo koje od ovih boja ima uticaja i na vas.

Bela

Kao opštu preporuku za najbolju boju kupatila, feng šui “kaže” da je to bela. Iako možda nije najbolja boja za sve, dobro se uklapa u većini slučajeva. Bela predstavlja bistrinu i čistoću, a jedna od namena modernog kupatila je pročišćavanje tela.

Plava

Plava boja je povezana sa drvetom, jednim od pet elemenata koje posmatramo u feng šuiju. Još jedan od pet elemenata je voda. Kupatila su prirodno povezana sa vodenim elementom, budući da vodovod ulazi i izlazi iz ovog dela kuće. Jedan aspekt od pet elemenata sa kojima radimo su kreativni odnosi podrške između određenih elemenata. Tako da, ako volite plavu boju, to bi bila odlična boja za upotrebu u prostoriji koja ima puno vodenog elementa, poput kupatila. Plava takođe može promovisati više odmora i podmlađivanja, tako da dodavanje plave u vaše kupatilo može da podrži i te energije.

Zelena

Element drveta je takođe povezan sa zelenom, koja se nalazi u živim biljkama i drveću. Slično plavoj, dodavanje zelene kupatilu može doneti više elementa drveta. Prigušeno zeleno je više opuštajuće i lekovito, dok je svetlije zelenilo aktivnije. Duboko, šumsko zelenilo je mirno i spokojno. Obratite pažnju na to koje nijanse zelenila vas privlače i pratite to.