Širi se po Srbiji: Kusturica uvučen u najveću internet prevaru

Na brojne mejl adrese novinara i urednika stigla je elektronska poruka koja se pojavljuje kao "Mećavnik grad", sa imenom adrese [email protected] U njoj Željka, odnosno nepoznata osoba koja se tako predstavlja kaže da se nalazi u Portugalu i da joj treba 1.800 evra za lečenje sestre.

Srpski reditelj Emir Kusturica uvučen je u takozvanu nigerijsku prevaru! Naime, osoba koja je zloupotrebila ime njegove asistentkinje Željke OStojić pokušava da od ljudi izmami novac tvrdeći da joj je potreban za lečenje bolesne sestre.

Na brojne mejl adrese novinara i urednika stigla je elektronska poruka koja se pojavljuje kao “Mećavnik grad”, sa imenom adrese [email protected] U njoj Željka, odnosno nepoznata osoba koja se tako predstavlja kaže da se nalazi u Portugalu i da joj treba 1.800 evra za lečenje sestre.

– Hitno sam otputovala u Portugal u posetu sestri koja ima bolesno srce i dijagnozu kardiomioterapije. Kako bi preživela, mora odmah da bude operisana – piše u mejlu na engleskom jeziku. Dalje navodi da njena sestra trpi velike bolove i da lekari savetuju da što pre bude podvrgnuta hirurškoj intervenciji:

– Operacija košta 9.000 evra. Već sam potrošila 7.200 za njeno lečenje pa vas molim ako možete da mi pozajmite 1.800 kako bi počele pripreme za njenu operaciju – piše dalje u mejlu, koji završava potpisom: S poštovanjem Željka Ostojić, asistentkinja gospodina Kusturice, 31243 Mokra Gora.

Željka je, kako piše “Informer”, šokirana ovim što se desilo. Prema njenim saznanjima, reč je o virusu. Ona šalje mejlove i u Emirovo ime, pa ga je obavestila o ovom slučaju.