SJAJNA IDEJA ZA POSNI RUČAK: Pastrmka sa povrćem, spremna za tili čas

Riba
Pixabay.com

Pošto je danas Veliki petak i većina vernika posti donosimo vam recept za jedan posni ručak, a reč je o pečenim pastrmkama sa povrćem.

 

Potrebni sastojci:

– 2 cele pastrmke,
– 2 crvena luka,
– 1 limun isečen na kolutove,
– 1 paprika, grubo isečena,
– So, biber,
– 1 kašičica balzamičnog octa,
– Maslinovo ulje (možete da ga izostavite).

Način pripreme:

Ribu očistite i isperite pod hladnom vodom, a zatim je osušite kuhinjskim ubrusima. Ribe premažite sa malo maslinovog ulja, a unutrašnjost začinite solju i biberom i nedenite kolutovima maslinovog ulja.

U posudu sipajte naseckano povrće, prelijte sa malo maslinovog ulja, začinite solju i biberom te balzamičnim octom. Povrće poslažite u vatrostalnu posudu, a odozgo stavite ribe. Pecite 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 200C.

Napomena: Od povrća možete dodati još i tikvice te šeri paradajz.