Skandal: Bivši muž jedne od najpoznatijih domaćih pevačica osuđen zbog trgovine drogom

Bivši muž folk pevačice osuđen je na godinu zatvora i novčanu kaznu od 75.000 evra zbog dilovanja droge.

Bivši muž folk pevačice Seke Aleksić, Dušan Vasilić (38) iz Bijeljine, državljanin Bosne i Hercegovine i Švajcarske, koji je optužen za trgovinu drogom, osuđen je na godinu zatvora i novčanu kaznu od 75.000 evra (150.000 konvertibilnih maraka) zbog trgovine drogom.

Kako prenose bosanski mediji, pozivajući se na izvore iz pravosuđa, Vasiljević je bivši muž folk pevačice Seke Aleksić. Pevačica je u jednom intervju spomenula da se veoma rano udala sa 19 godina, ali se razvela već sa 20. Taj brak je okarakterisala kao mladalačku ludost, ali nije spominjala njegovo ime.

Vasilić je, prema optužnici, od marta do avgusta 2012. godine organizovao grupu ljudi radi proizvodnje kanabisa na području Srbije, te njenog daljnjeg krijumčarenja i prodaje konzumentima na području BiH i Srbije. Učestvovao je u pripremi i uzgoju skanka u velikim količinama, i to u specijalnim uslovima koji su zahtevali građevinske intervencije i opremu. Prema optužnici, finansirao je izgradnju objekta na području mesta Očage u Srbiji, u koji je instalirana specijalna oprema za proizvodnju ove droge, i angažovao osobe koje će pratiti i vršiti uzgoj i preradu marihuane.loading...