SKANDAL NA ESTRADI: Slavni muzičar uhapšen zbog organizacije ubistva (FOTO)

Slavni muzičar uhapšen je zbog sumnje da je hteo da organizuje ubistvo, a članovi njegove grupe kažu da to neće poremetiti predstojeću svetsku turneju niti izdavanje albuma!

U saopštenju izdatom posredstvom izdavača Benija Tarantinija, članovi benda AC/DC su naveli da su o hapšenju bubnjara Fila Rada saznali kada je to već bila vest u medijima.

– Nemamo nikakav dodatni komentar. Filovo odsustvo neće uticati na izdavanje albuma ‘Rock or Bust i na teurneju sledeće godine – navodi se u saopštenju.

Album “Rock or Bust treba da bude izdat 2. decenbra i biće to prvi studijski album grupe AC/DC u poslednjih šest godina. Bend planira da ga promoviše na svetskoj turneji sledeće godine.

Bubnjar Fil Rad uhapšen je juče pod optužbom da je pokušao da unajmi plaćenog ubicu za dva ubistva kao i zbog posedovanja droge, prenela je novozelandska štampa.

Policija je jutros pretresla luksuznu kuću bubnjara u Taurangi, gradiću na severu ostrva.

Rad, koji je optužen za pokušaj ubistva, pretnje smrću i posedovanje kanabisa i amfetamina, doveden je pred istražnog sudija koji ga je oslobodio uz kauciju i zakazao prvo ročište 27. novembra.

Prema sudskoj dokumentaciji, Rad je optužen za pokušaj unajmljivanja ubice krajem septembra. Sud je naveo da se identiteti navodnih žrtava i plaćenog ubice ne smeju obelodaniti. Zakon na Novom Zelandu predviđa do 10 godina zatvora za osobu koja unajmi drugu osobu za ubistvo.

Rad (60), koji je rođen u Australiji, priključio se bendu 1975. godine, napustio ga 1983. godine da bi se potom vratio 1994. godine.

Grupa izdaje novi album bez koosnivača i gitariste benda Malkolma Janga, koji je napustio grupu jer boluje od demencije. Jang (61) najavio je da se povlači u aprilu iz zdravstvenih razloga, ne navodeći tačno šta je pitanju. Njega sada menja nećak Stivi Jang.

Novi album “Rock od Bust” snimljen je u Vankuveru i ima 11 pesama.

Pored Janga, AC/DC čine pevač Brajan Džonson, bubnjar Fil Rad, basista Klif Vilijams i gitarista Angas Jang.