SKANDAL TRESE SVET POZNATIH: Rijana ODBILA da nastupi na Super bolu, njen RAZLOG PODELIO AMERIKU

Uprava američke fudbalske lige NFL odbila je da komentariše navode da je pevačica Rijana odbila poziv da nastupi u poluvremenu Super bola, u znak podrške Kolinu Kaperniku, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Rijana
print screen/Instagram.com/badgalriri

Bivši igrač San Franciska Kolin Kapernik je prvi igrač NFL lige koji je klečao tokom izvodjenja američke himne pre početka utakmica, u znak protesta zbog brutalnosti prema tamnoputim Amerikancima i rasnoj nejednakosti.

On je proteste pokrenuo 2016. godine, a njegov primer sledili su i ostali igrači, a njih je u više navrata kritikovao predsednik SAD Donald Tramp, koji je tražio oštre kazne. Uprava NFL lige je najavila da će klubovi biti kažnjeni ako njihovi igrači budu klečali tokom himne.

Izvor blizak pevačici navodno je rekao magazinu Ju Es Vikli da se Rijana “ne slaže sa stavom NFL”. U finalu NFL lige, 3. februara u Atlanti, nastupiće bend Maroon 5.

Kapernik nema klub otkako je napustio San Francisko, u martu 2017. godine. On je podneo žalbu protiv vlasnika kluba jer tvrdi da ne žele da ga angažuju zbog protesta koje je pokrenuo. Od tada je postao zaštitno lice kompanije Najki.

HAOS U AMERICI: Zbog REKLAME konzervativci masovno PALE PATIKE ovog brenda (FOTO)