SKANDAL U KRALJEVSKOJ PORODICI: Nakon decenija negiranja bivši kralj priznao da ima VANBRAČNU ĆERKU

Bivši belgijski kralj Albert Drugi priznao je da je biološki otac vanbračne ćerke posle urađenog testa DNK, a koji je Delfin Noel godinama tražila, preneli su danas belgijski mediji.

Beta

“Njegovo Visočanstvo, Kralj Albert Drugi primio je k znanju rezultate analize uzoraka DNK koje je dao na molbu suda u Briselu. Naučni zaključak pokazuje da je on biološki otac Delfin Boel”, naveli su njegovi advokati.

Albert Drugi (85) je u maju 2019. pristao na test DNK. Apelacioni sud u Briselu je u oktobru 2018. godine naložio Albertu Drugom test o očinstvu posle zahteva Delfin Boel. Bivši suveren je to najpre odbio. 

Delfin Boel, belgijska vizuelna umetnica koja ima 51 godinu, tvrdi da je rođena iz duge veze 60-ih i 70-ih godina, koju je imala njena majka Sibil de Selis Lonšan sa Albertom Drugim, tada prestolonaslenikom, koji je od 1959. u braku sa Paolom Rufo di Kalabrijom.

Bivši kralj, koji je vladao od 1993. do 2013. godine i koji je otac sadašnjeg kralja Filipa, demantovao je da je imao takvu vezu. Međutim, Albert Drugi je priznao da je imao krizu u braku sa Paolom baš u vreme koje mu se pripisuje da je bio u vezi sa majkom Delfin Boel.