SKANDAL ZA SKANDALOM: Isplivala neverovatna prljavština o kraljevskoj porodici

Osoblje dvora voli pričati, iako to ne bi smelo. A njih je tamo puno. I uvek se nađe neka ptičica..., priča za britanske medije Tom Kvin, autor nove knjige o zbivanjima na kraljevskom dvoru “Intimni memoari: Od kraljice Mari do Megan Markl”.

Printscreen

Kvin je u životu napisao 90-ak knjiga, a polovina je o palati. Posvetio je život praćenju kraljevske porodice, a sve, naravno, najviše zanima “odbegla” Megan Markl (38).

Megan i Hari su živeli odvojeni od ostatka porodice, u pet puta manje kvadrata nego Vilijam i Kejt. Zbog toga se bivša glumica osećala kao da ne pripada, da je gost na dvoru. Imala je osećaj da nikad neće dobiti poštovanje i tretman kakav ima Kejt – stoji u jednom odlomku knjige. Dok su živeli u Velikoj Britaniji, braća i njihove supruge su se često družili. Pa nešto manje često. Pa skoro nikako. A tome je, navodno, kumovao incident. Jedne večeri Megan je izgubila živce i počela urlati na jednu članicu osoblja Kejt Midlton.

Megan je tražila od posluge da obavi nešto za nju. Rekli su joj da neće jer oni rade za Kejt. Tako ide protokol na dvoru. Svi imaju svoje osoblje. Ali Megan je potpuno izgubila živce i počela da se dere. Vikala je da je ona deo dvora i da zaslužuje poštovanje. Tad je trajno narušen odnos među Kejt i Megan. Kejt nije mogla da veruje, imala je suze u očima, ona nije naviknuta na takve ispade. Hari i Vilijam su samo gledali. Kasnije su pokušali da izglade situaciju, ali, evo, vidite koliko su bili uspešni u tome – ironično će autor Kvin.

Ali nije Kejt bila najveći problem Megan na dvoru. Daleko od toga. Megan, smatra kako ju je najviše izdala kraljica Elizabeta (95). Kad su se upoznale, Megan je bila oduševljena jednostavnošću, vitalnošću i stavom kraljice te je u njoj videla saveznicu. Bilo joj je teško prilagoditi se novom životu i svim tim pravilima, a onda se pojavila najbitnija osoba u celoj palati i sve joj to olakšala. Dok Megan nije upoznala zavereničke tabloide i njihov “modus operandi” – pišu britanski tabloidi.

U početku joj nisu smetali novinarski članci. Bila je glumica i naviknula je da je njen život zanimljiv medijima. Ali nije znala da je ovo neki drugi nivo. Da je pre toga bila glumica s C liste, a sad je postala deo možda i najpoznatije porodice na svetu. Mislila je da će je kraljica zaštititi od svega, ali kad je kretala u tužbe koje vodi protiv tabloida, kraljica joj nije pružila podršku – piše Daily Mail.