SKORO ČETIRI DECENIJE KASNIJE: Lane Gutović nam otkriva KO JE PRAVI SREĆKO ŠOJIĆ! (VIDEO)

Milan Lane Gutović kao Srećko Šojić
Printscreen

Ako ste mislili da je Šojić samo proizvod burne Gutovićeve mašte, žestoko ste se prevarili.

 

U bogatoj karijeri slavni srpski glumac Milan Lane Gutović zabeležio je uloge koje ćemo doveka pamtiti. Ipak, najpoznatija je svakako Srećko Šojić.

Legendarni poslovni čovek, potom i političar lik je čije su replike postale naša svakodnevica, a mnogi smatraju da je on personifikacija svega što nas okružuje.

Prvi put se ovaj simpatični lik pojavio 1982. godine u prvom delu serijala filmova “Tesna koža”, da bi kasnije dobio i svoju seriju – “Bela lađa”.

Gostujući u emisiji Amidži šou, Lane je otkrio ko je pravi Srećko Šojić, to jest, ko mu je poslužio kao nadahnuće za ovu vanvremensku ulogu.

Toma Zidar, bio je majstor za ravne krovove. On je govorio tako, mekano, č, ć… on je bio Piroćanac. Jednom je došao kod mene kući, pričamo o španskom zidu koji treba da uradi i i on vadi olovku i pljas po zidu. Ja ga pitam “Šta radiš to Tomo?”, a on mi odgovori: “Ionako ovo moraš da krečiš, ne može zid da ti bude grbav!”. On je meni bio toliko draga ličnost da se nisam odvajao od njega kao dete. I posle mi je sasvim slučajno pao na pamet taj njegov lep govor, i prvi put sam ga iskoristio u drami “Barabe”, pa se taj lik kasnije nekoliko puta pojavljivao i na kraju je završio kao Šojić – ispričao je Gutović.