SKRENITE MU PAŽNJU: Evo kako da vaš muškarac postane ekspert u vođenju ljubavi

Kada je u pitanju seks, da biste zadovoljili ženu trebate da imate na umu jednu stvar. Ako ste kao većina žena, onda vam je za uživanje u seksu potrebno više od obične penetracije.

seks
Flickr/Kena Sen

Neophodno je da se partner posveti i drugim delovima vašeg tela. Nedavno istraživanje, u kome su učestvovale žene starosti od 18 do 94 godina, je pokazalo da je samo penetracija zadovoljila tek njih 18,4 procenata. Da bi dostiglo vrhunac, njih 36,6% trebalo je i stimulaciju klitorisa, a ostalih 36% žena je reklo da im je njegova stimulacija neophodna i pre samog seksa.  

Naučnici su došli do saznanja da i različite stimulacije klitorisa daju različite rezultate. Ritmični pokreti su dostigli “pogodak” u 81,7% slučajeva, kružni u 78,3%, promena brzine u 76%, promene jačine pritiska 75,8% i usporavanje stvari pri kraju u 73,6 posto slučajeva.

Većina žena ukazala je na to da lakše doživljavaju vrhunac ako ima partner posveti dovoljno pažnje, ukoliko osete intimnost sa njim i ako je njihov klltoris stimulisan u toku seksa.

Žene su otvoreno ukazale na to da je jako bitno šta se dešava u predigri pre nego u finalu. Istraživanje je otkrilo da čak 80% žena uvek doživi orgazam u seksu sa ženom, jer znaju šta ih najviše stimuliše, dok samo 65% žena doživi uvek orgazam sa muškarcem. Komunikacija u vezi je najbitnija.

Sledeći put otvoreno recite partneru šta želite jer on ne može da vam pročita misli. Izrazite otvoreno vašu potrebu i on će znati gde treba najviše da se potrudi.