“SKROMNI” TOPLI DOM: Bil Gejts kupio VILU OD 5800 KVADRATA od čijeg luksuza pamet staje

Milijarder Bil Gejts i Melinda Gejts dodali su predivnu vilu na obali mora u svoj spisak nekretnina. Suosnivač kompanije Majkrosoft i njegova supruga platili su vrtoglava 43 miliona dolara za vilu sa šest soba u Del Maru, u blizini San Dijega.

Bil Gejts
Printscreen

Novi dom filantropskog para ima 5.800 kvadratnih metara. Samo 120 koraka deli ovo imanje od okeana i sadrži plafone od drveta, kamene podove, u mahagoniju je i ima staklene zidove.

Ima najmanje tri kamina, od kojih je jedan u glavnom apartmanu. Napolju je ogromna paluba na obali mora sa obiljem ležaljki, kao i bazen, spa-centar ali i kameni džakuzi za 10 osoba.

Preduzetnik, koji je jedan od najbogatijih ljudi na svetu, ima impozantnu kolekciju domova u Sjedinjenim Državama. Pretežno prebivalište ove porodice je njihov objekat od 66.000 kvadratnih metara u Vašingtonu, za čiju izgradnju je bilo potrebno sedam godina i preko 60 miliona dolara.

U 2014. godini platili su 18 miliona dolara za svoje konjičko imanje u Santa Feu, a prošle godine su navodno potrošili 21 milion na još jedno konjičko imanje na Floridi.