SKUPLJE SU, ALI… Tip ZAVESA uz koje svaka soba izgleda ELEGANTNIJE I “KAO IZ MAGAZINA”

Prateći modne trendove i ići u korak sa vremenom stiče se utisak da je došlo do novina u svakoj oblasti, pa tako i uređenju enterijera. Pravilno i kvalitetno uređen prostor obećava i kvalitetan boravak.

Pixabay.com

Obogaćivanje i unošenje svežine u prostorije moguće je postići iskljućivo detaljiva. Jedan od detalja su svakako zavese.

Gledano kroz istoriju zavese su od vajkada krasile prozore. Varijacija je bilo, ali svrha je bila ista. Danas na tržištu postoji široka lepeza zavesa. One su tu da unesu toplinu i osveže kako životni, tako i radni prostor.

Prednosti i nedostaci

Zebra zavese su jedan od vodećih lidera na tržištu, kada je reč o odabiru zavesa. Našle su primenu jednako u domaćinstvu koliko u kancelarijama i javnom prostoru. Ime su dobile po zebrastom dizajnu, odnosno srafurama sa manje ili više prozračnim materijalom. Zovu se još i dan – noć.

Mehanizam je tako podešen da klijent sam može podesiti putem lančića željeni položaj. Ako se želi zevesa koja bi smanjila apsorciju svetlosti i tako se ista može koristiti kao roletna, ili eventualno izabrati manje prozračnu srafuru, koja omogućava više dnevne svetlosti u prostoru.

Zebra zavese nude veliki asortiman boja i dezena. Lako i jednostavno se urgađuju. Lako se njima upravlja, mogu se spuštati i podizati do željenog nivoa. Lako se održavaju. Jeftine su i dostupne na tržištu. Nedostaci se ogledaju u tome, što je za njihovo montiranje potreban majstor. I što su skuplje nego klasične zavese.

Način održavanja

Zebra zavese su idealne za savremene domaćice. Tačnije, za njihovo održavanje je potrebno izuzetno malo vremena i truda, a i ne zahtevaju dodatna finansijska sredstva za preparate za čišćenje. Jednostavnim načinom održavanja postiže praktičnost i ekonomičnost.

Prilikom sređivanja čitavog stana ili kancelarije potrebno je očistiti i zavese. Postupak je lak i jednostavan. Prvi korak je usisivač, odnosno usisavanje sa malom snagom, a nakon toga je potrebno očistiti vlažnom krpom. U dva koraka postupak čišćenja se okončava.

Kako funkcioniše mehanizam zebra zavesa?

Naizgeld komplikovan mehanizam, zasigurno demantuje ranije tvrdnje i lako se može klijent uveriti u jednostavnost funkcionisanja. Zebra zavese mogu se postaviti na plafon ili na zid iznad porzora, mada u poslednje vreme sve češće se kućište postavlja na samom porzoru. Manipulacija kretanja zavese, vrši se jednostvno pomoću lanćića i mehanizma.

Predmetni mehanizam moze se postaviti sa leve ili desne strane prozora,odnosno prema uslovima okolnog ambijenta i želje klijenta. Preko mehanizma može se podesiti dnevna ili noćna šrafura, odnosno zavesa koja pruža više ili manje svetlosti.

Ručnim manipulisanjem, odnosno spuštanjem I podizanjem šrafura jednostavno se može postići pozitivan efekat. Zebra zavese nude široku lepezu dezena i boja. Na osnovu istaknutog zebra zavese su odličan izbor za opremanje prostora. Izgledaju luksuzno i lepo, a opet, pružaju jednostavnost i kvalitet.

Prilikom kupovine bilo kog proizvoda, pa tako i zavesa moraju se utvrditi želje i potreba klijenta. Kupac može zatražiti pomoć kako u radnjama tako i na sajtu. Na jednostavan i lak način može doći do informacija koje mu mogu biti preko potrebne radi odabira vrste, boje i oblika zebra zavesa.

DEVET SAVETA ZA UREĐENJE DOMA: Evo kako da vaš stan postane OAZA MIRA I ZONA BEZ STRESAloading...