Kombinacija kokosa, slasnog fila i neodoljive kore - raj za sve sladokusce.
Sastojci:
- 1l mleka
- 1 šoljica brašna (malo veća od one za kafu)
- 1,5 šoljica gustina
- 2 šoljice šećera
- 2 pune kašika kakaoa
- 1 vanilin-šećer
- 50 g margarina
- 100 g kokosa
SLATKA ILI SLANA VARIJANTA: Napravite palačinku na nemački način
Za fil:
100 – 150 ml slatke pavlake ili 100 g šlaga umućenog sa kiselom vodom
Priprema:
1. Pomešati gustin, brašno, šećer, kakao, vanilin-šećer i 250 – 300 ml mleka. Ostatak staviti da provri.
2. Kad mleko provri zakuvati smesu i mešati.
SLATKE ĐAKONIJE NA PRAZNIČNOJ TRPEZI: Najbolji RECEPTI za SAVRŠENE novogodišnje dezerte
3. U veliki pleh posuti kokos i rasporediti ravnomerno svuda, protresite tepsiju. Preko kokosa istresati skuvani “puding”. Sipati svuda, po celoj tepsiji. Kada razvučete ravnomerno svuda ostavite da se ohladi, pa stavite 30 minuta u frižider.
4. Ulupajte slatku pavlaku ili šlag pa premažite preko “pudinga”.
5. Isecite na komade pravougaonog oblika, pa svaki komad urolajte. Svaku sarmu još malo uvaljati u kokos koji je ispod i posuti još kokosom po želji. Čuvati u frižideru do služenja ili odmah služiti.