SLASNI FIL I PUNO KOKOSA: Recept za neobične i ukusne SULTANOVE SLATKE SARMICE

kokos kuglice
Printskrin/Youtube

Kombinacija kokosa, slasnog fila i neodoljive kore - raj za sve sladokusce.

 

Sastojci:

  • 1l mleka
  • 1 šoljica brašna  (malo veća od one za kafu)
  • 1,5 šoljica gustina
  • 2 šoljice šećera
  • 2 pune kašika kakaoa
  • 1 vanilin-šećer
  • 50 g margarina
  • 100 g kokosa

SLATKA ILI SLANA VARIJANTA: Napravite palačinku na nemački način

Za fil:

100 – 150 ml slatke pavlake ili 100 g šlaga umućenog sa kiselom vodom

Priprema:

1. Pomešati gustin, brašno, šećer, kakao, vanilin-šećer i 250 – 300 ml mleka. Ostatak staviti da provri. 

2. Kad mleko provri zakuvati smesu i mešati. 

SLATKE ĐAKONIJE NA PRAZNIČNOJ TRPEZI: Najbolji RECEPTI za SAVRŠENE novogodišnje dezerte

3. U veliki pleh posuti kokos i rasporediti ravnomerno svuda, protresite tepsiju. Preko kokosa istresati skuvani “puding”. Sipati svuda, po celoj tepsiji. Kada razvučete ravnomerno svuda ostavite da se ohladi, pa stavite 30 minuta u frižider. 

4. Ulupajte slatku pavlaku ili šlag pa premažite preko “pudinga”. 

5. Isecite na komade pravougaonog oblika, pa svaki komad urolajte. Svaku sarmu još malo uvaljati u kokos koji je ispod i posuti još kokosom po želji. Čuvati u frižideru do služenja ili odmah služiti.