SLASNO I LEKOVITO: Pomorandžu na OVAJ način sigurno nikada niste probali (RECEPT)

Sigurno vam nikada nije palo na pamet da pomorandžu spremite na pari, zar ne? Jedan čovek je probao i tu varijantu i prijatno se iznenadio - ne samo da je ukusno i da se dobija mnogo više voća i soka, nego je ovo i odličan prirodni lek za kašalj.

Priprema:

Sve što vam treba jeste pomorandža (po mogućstvu organska), i malo morske soli.

Potopite voće u slanu toplu vodu na nekih 20 minuta kako biste očistili koru od eventualnih pesticida.

Osušite je i odsecite donji i gornji deo. Zatim je savite u malu vatrostalnu činiju.

Koristeći kineski štapić ili bilo koji sličan predmet, probušite rupu od gornjeg ka donjeg dela pomorandže kako bi slana voda prošla kroz meso voćke. Takođe, prsnite mao te slane vode po celoj površini pomorandže. Zatim vratite vrhove kore kako biste zaštitili voće i krenite sa kuvanjem.

U zatvorenu posudu sa ključalom vodom stavite pomorandžu, a kada voda proključa, smanjite vatru i ostavite da se krčka još 15 minuta.

Kada je spremno za služenje, možete je servirati toplu ili hladnu. Pored toga što će biti ukusna, biće i sjajan lek za bol u grlu i kašalj.