SLATKA ČAROLIJA: Jednostavna torta sa tri vrste čokolade (RECEPT)

cokoladna torta
pixabay.com

Najdraži su recepti, a najslađi slatkiši, oni gde uložite malo truda, a dobijate sjajne rezultate! Zato smo za vas pripremili savršenu toru – sprema se brzo i jednostavno, a ima tri vrste čokolade. Idealna za čokoladne "zavisnike".

 

Priprema:

1. Rastopite čokoladu za kuvanje i pomešajte je sa 200 ml slatke pavlake. Pripremljenu smesu odložite u frižider da se hladi. Najbolje bi bilo da odstoji oko sat vremena.

Sastojci:

  • 600 ml slatke pavlake
  • 150 g crne čokolade (za kuvanje) 
  • 200 g bele čokolade
  • 200 g mlečne čokolade
  • Šolja mlevenog keksa
  • 3 kašike maslaca

2. U drugoj posudi rastopite belu čokoladu sa 200 ml slatke pavlake i isto stavite u frižider.

3. U trećoj posudi rastopite mlečnu čokoladu sa 200 ml slatke pavlake. Proces je isti, kao i prethodni. I ovu smesu je potrebno da ohladite u frižideru.

4. Podlogu za tortu ćete pripremiti tako što ćete pomešati mleveni keks i maslac. Zatim ćete pripremljenu smesu složite na dno kalupa. 

5. Kad se smese sa čokoladom ohlade, izmiksajte ih mikserom,a potom ih redom slažite u kalup. Vi kombinujete filove – da li će to prvo biti mlečna, crna, pa zatim bela čokolada, ili obrnuto – vaš je izbor.

U smese možete staviti malo maskarpone sira da budu kremastije. Prema želji završite sa šlagom i pospite orasima, keksom… Ohladite i uživajte!

Prijatno!