“SLATKI HIREVI”: Nećete verovati po kojim KRITERIJUMIMA neki parovi BIRAJU BURME

Verovatno će svim muškarcima koji odluče da sami odaberu verenički prsten, to biti jedan od najtežih zadataka. Pre svega - kako izabrati odgovarajuću veličinu, a kada shvate kako će to da urade, onda se postavlja pitanje - kako odabrati onaj prsten koji će se njegovoj budućoj verenici svideti, koji će je oduševiti, koji će biti originalan, unikatan, u isto vreme lep i samo njen.

Burma
Pixabay.com

Previše kriterijuma, uglavnom premalo vremena i preveliki pritisak na samog muškarca. Postoje i oni parovi koji zajednički biraju verenički prsten, što u mnogome olakšava izbor.

Na red kasnije dolaze i burme, a kriterijumi mogu da budu slični – uvek se kreće od ukusa  određene osobe. Izbor burme može da bude malo teži, sa više kriterijuma i nesporazuma, jer problem može da nastane kada partneri nemaju isti ukus i iste žalje, a ipak smatraju da treba uzeti iste burme.

Kao što smo već i pomenuli, pri izboru se pre svega kreće od želje i ukusa budućih supružnika, a u obzir se uzimaju cena, materijal, kvalitet i udobnost. Međutim, ima i onih koji se vode nešto drugačijim i neobičnijim kriterijumima.

Izbor na osnovu horoskopskog znaka

I burme i vereničko prstenje možete birati na osnovu horoskopskog znaka. Naravno, mnogo je lakše odabrati verenički prsten na osnovnu horskopskog znaka jer izbor u tom slučaju zavisi od vrste dragog kamena koji se ugrađuje. Ukoliko niste znali, postoji neko nepisano pravilo da svakom horoskopskom znaku odgovara određena vrsta dragog kamena.

Tako, na primer, blizancima odgovarjau ćilibar, ahat i citrin, bikovima smaragd i rodohrozit, ovnovima dijamanti, rubini i granit, device su više za tigrovo oko, lavovi za planinski kristal, dok lavovima sleduje mesečev kamen, škorpijama očekivano crveni korali i topaz, vagama žad i safiri, lapis lazuli odgovara strelčevima, a jarčevima oniks. Vodolije su više za ametist, isto kao i ribe, s tim što ribama odgovara i opal.

Uglavnom ovo može da bude glavni kriterijum kada birate verenički prsten, ali ako imate prostora na burmi, može i neki dragi kamen da se nađe na njoj. Ipak, to da se drago kamenje nalazi na burmama je noviji trend.

Simbolika dragog kamena

Osim što svaki dragi kamen odogovara nekom horoskopskom znaku, drago kamenje ima svoju  univerzalnu simboliku. Na osnovu te simbolike neki se odlučuju i da izaberu odgovarajući verenički prsten ili burmu.

Tako, na primer, rubin simbolizuje ljubav, strast i snagu, smaragd simbolizuje zaštitu, povezan je sa srcem, topaz saosećajnost, ametist smirenost, oniks snagu i spontanost, žad sreću i prijateljstvo, jaspis vitalnost, mesečev kamen plodnost. Dakle, mnogo je simbolike iza dragog kamenja, koje može da se nalazi sa vašoj ruci, da li na vereničkom prstenu ili burmi, tako da istražite to pre nego što krenete u potragu.

Verenički prsten i burme po ugledu na neka prošla vremena

Vereničko prstenje, kao i burme, može se izraditi po želji, odnosno narudžbini. Na taj način sami sebi kreirate komad nakita koji ćete, nadamo se, nositi celog života. Zar to nije božanstveno? To onda znači da će devojka uvek imati originalan prsten, a da ćete zajedno nositi burme, koje su samo po vašoj meri i želji i koje su apsolutni unikat.

Tako se neki odlučuju da naprave i verenički prsten i burme po ugledu na neka stara vremena. Možete da vidite kako je izgledalo prstenje nekada, kakav je prsten nosila vaša mama ili vaša baka i da na osnovu toga izradite prsten, koji ima primese modernog, ali koji pokazuje i duh tog prošlog vremena, kada se ljubav definitnivno posmatrala sasvim drugačije.loading...