SLAVA GA NEĆE SPASITI! Čuveni glumac pucao na zaštićene antilope, osuđen na PET GODINA ZATVORA (FOTO)

Antilope
Beta

Bolivudska superzvezda Salman Kan osuđen je na pet godina zatvora zbog krivolova retke vrste jelenske antilope u indijskom rezervatu pre dve decenije.

 

Sudija ga je opisao kao čestog prekršioca. Glumac je tvrdio da nije pucao na dve jelenske antilope u zapandnoindijskom rezervatu 1998.

Kan je prisustvovao izricanju presude u sudu u zapadnom indijskom gradu Džodpuru.

Policija ga je posle izrečene presude odvela u lokalni zatvor ali će verovatno biti oslobođen uz kauciju u narednih nekoliko dana dok se čeka odluka o njegovoj uloženoj žalbi. Policija je navela da je dodatno obezbeđenje naloženo za njegov zatvor.

– On je uložio žalbu i apelacioni sud će odlučiti da li će razmatrati žalbu sutra ili nekog drugog datuma – rekao je tužilac Bavani Sing Bati novinarima.

Kan, 52, igrao je glavne uloge u više od 90 filmova na hindi jeziku, ali dugo ga prati reputacija u Bolivudu lošeg momka, poznatog po svojim sukobima s policijom i njegovim turbulentnim vezama sa ženama.

On je proveo ukupno 18 dana u zatvoru 1998, 2006, i 2007, u vezi slučajeva krivolova ali je oslobođen uz kauciju, prenela je indijska agencija PTI. Bio je osuđen na zatvorske kazne između jednu godinu i pet godina u povezanim slučajevima ali je oslobođen u apelacionom sudu zbog nedostatka dokaza.

 

Bolivud se brzo ujedinio u odbranu Kana.

– Srce mi je uz Kana. Mislim da je ovo suviše oštro – napisao je glumac Ardžun Rampal preko Tvitera.

Još četiri zvezde takođe optuženo u tom slučaju je oslobođeno. Oni su bili u džipu koji je kako se veruje vozio Salman Kan za vreme tog lova.

Jelenska antilopa je ugrožena vrsta zaštićena prema indijskom Zakonu o divljim životinjama.loading...