SLAVINE KAO NOVE: Uz pomoć DVA SASTOJKA uklonićete kamenac i buđ na PRIRODAN NAČIN

Mali trik koji će svima olakšati čišćenje tvrdokornog kamenca.

Slavina
Pixabay.com

Ako ste među onima koji praktikuju da im sredstvo za čišćenje kupatila bude što zdravije –  na pravom ste mestu.

Nekad je prljavština koja se nalazi u našem domu tvrdokorna pa smo prosto budemo ubeđeni da je nemoguće nešto očistiti bez korišćenja skupih hemikalija.

Da li je to baš tako?

Prljavština, gljivice, moljci i drugi zagađivači doma mogu se eliminisati i bez agresivnih i skupih hemijskih preparata.

Mnoge žene se slažu da ništa ne može učiniti kupatilom toliko ružnim kao tvrdokorni kamenac koji se čini da je nemoguće otkloniti. Ali evo par saveta kako da to promenite!

Kako očistiti glavu tuša:

  • Obrišite što više suvog kamenca oko i iz rupica na glavi tuša, pritom koristeći sunđer s abrazivnom stranom.
  • Pomešajte vodu i alkoholno sirće u jednakim razmerama i stavite u plastičnu vrećicu. Tu vrećicu s mešavinom vode i sirćeta stavite oko glave tuša, tako da su rupe uronjene u tečnost i pričvrstite vrećicu s gumicom na cev tuša.
  • Ostavite da se glava tuša namače u tečnosti barem 15 do 20 minuta (ako možete, ostavite i do sat vremena). Skinite vrećicu i obriši rastopljene naslage. Pustite vruću vodu i neka voda istera kamenac koji se nakupio u rupicama.

Kako ukloniti buđ iz kupatila:

Sastojci:

  • Belo alkoholno sirće
  • Prašak za pranje veša

Primena:

Pomešajte ova dva sastojka u istim razmerama i dobijenu pastu stavite na površine na kojima se pojavila buđ. Ostavite mešavinu da deluje 10 minuta i zatim sunđerom oribajte buđ. Pasta je laganog mirisa, koji nestaje nakon par sati, a kupatilo sjaji od čistoće, piše portal Perfect Ask.