SLAVNI, A NEOBRAZOVANI: Holivudske zvezde koje su završile samo OSNOVNU ŠKOLU!

Dzoni Dep
Beta

Iako su ostvarili fantastične karijere i poznati su širom sveta, do toga nisu došli zahvaljujući knjigama i grejanju stolice. Mnogi glumci nisu čak završili ni srednju školu.

 

ROBERT DE NIRO

Pre nego što je dobio ulogu u “Kumu”, Robert (71) nije bio zvezda. Živeo je u Njujorku, i dva puta je upisivao privatne škole, ali nijednom nije maturirao.

Pred svoj 17. rođendan 1960. godine, Robert je odlučio da napusti školu kako bi pohađao jedan glumački studio. Nešto kasnije je došao i čuveni Vito Korleone koji mu je doneo prvog Oskara.

KAMERON DIJAZ

Kameron (42) je u tinejdžerskim godinama bila ubeđena da će postati manekenka. I zato je u 17. godini odustala od školovanja, kako bi se posvetila modelingu.

Upravo preko manekenstva je uspela da upliva u holivudske vode, i tu se zadržala do danas.

 

Beta

DŽONI DEP

Jedan od omiljenih glumaca Tima Bartona odustao je od škole jer je želeo da bude rok zvezda.

Kada je imao 13 godina pridružio se lokalnom bendu koji se zvao “Plamen”.

Iste godine je, navodno, izgubio nevinost sa devojkom u autobusu za turneje. Sa 15 godina je definitivno odustao od škole. Iako bend jeste bio lokalno popularan, nije stekao svetsku slavu. Džoni se proslavio tek kasnije kada je na nagovor Nikolasa Kejdža postao glumac.

KVENTIN TARANTINO

Kventin Tarantino (52), jedan od najpoznatijih režisera u istoriji, takođe nije bio dobar đak.

Kventin je sjajan primer kako nekome ko ima dara nije neophodna diploma da bi postao vrhunski stručnjak u svom poslu.

Zanimljivo je da je on od škole odustao sa 16 godina, jer je smatrao da će više moći da nauči sam nego u školskoj klupi. On je svoju karijeru gradio sporo, ali kvalitetno. Počeo je kao razvodnik u lokalnom bioskopu, a danas je ime koje svi poštuju.

 

Wikipedia

AL PAĆINO

Iako je postao jedan od najvećih glumaca u istoriji Holivuda, Al Paćino (75) nije bio uzoran đak. On je sa 17 godina odustao od škole, nakon što je iz svih predmeta dobio negativnu ocenu, osim iz engleskom.

Učlanio se u pozorište i imao je veliki broj poslova sa strane kako bi zaradio za život. Kada je imao 21 godinu uhapšen je, jer je nosio oružje.

DRU BARIMOR

Kada postanete zvezda još u dečijem uzrastu, obrazovanje obično ne ide uz to. A s obzirom na to da se Dru (40) prvi put pojavila pred kamerama kada je imala 11 meseci, a sa 7 godina je već glumila u hit filmu “E.T.”.

Jasno je da joj nije bilo suđeno da završi školu.

ROBERT DAUNI DŽUNIOR

Još jedan Robert na listi, ovog puta nešto problematičniji. Dauni (50) za razliku od svog starijeg kolege nije imao problema sa dobijanjem uloga, jer je prvi glumački posao imao sa pet godina, kada je glumio zajedno sa ocem.

Međutim, on je sa 17 godina, kada su mu se roditelji razveli, odustao od škole.

 

Wikipedia

KETRIN ZITA DŽONS

Ona je u 15. godini odustala od školovanja, preselila se u London i posvetila se glumačkoj karijeri.

Od malena je nastupala u lokalnom pozorištu, pa je znala da je gluma ono čime želi da se bavi. Ipak, nije u potpunosti odustala od obrazovanja jer je upisala umetničku školu u Londonu.

NIKOLAS KEJDŽ

Nikolasu (51) je pravo prezime Kopola i nećak je čuvenog reditelja Fransisa Forda Kopole.

Tako da je ovom čoveku Holivud očigledno bio u venama. Nikolas je od srednje škole odustao sa 17 godina, kako bi mogao da se posveti glumačkoj karijeri. Godinu dana kasnije je već dobio prvu ulogu na televiziji.

 loading...