Slavni glumac bori se sa opakom bolešću: “Već dve godine imam rak prostate.”

Ben Stiler
Youtube/screenshot

Slavnom glumcu Benu Stileru, dijagnostifikovan je rak prostate.

 

Tokom gostovanja u emisiji “The Howard Stern Show”, pedesetogodišnji glumac, dobitnik Emi nagrade, prvi put je javno progovorio o borbi koju je vodio sa rakom prostate.

Rekao je da mu je bolest dijagnostikovana u junu 2014, a već dva meseca kasnije bio je na operaciji. U septembru su mu rekli da je izlečen.

-To je za mene bio kao grom iz vedra neba jer nisam znao da sam bolestan-, objasnio je glumac.-U početku nisam znao šta će da se desi. Bio sam uplašen. Prestao sam da planiram bilo šta, nisam mogao ni da ugovaram snimanja filmova.-

Tumor je u njemu rastao pet godina i da nije obavio tumorske testove antigena specifičnog za prostatu ne bi se na vreme otkrilo.

Vest je podelio i na Tviteru gde je objavio i tekst na svom blogu: -Imao sam rak pre nekoliko godina i hteo sam nešto da kažem o tome i testiranju koje mi je spasilo živo-.

Opisao je scenu kad mu je doktor saopštio da ima rak. Ona je delovala kao scena iz nekog filma:-Glas urologa se naglo utišao kao u filmovima ili serijama kad nekome moraju da kažu da ima rak. Bio je to klasičan Volter Vajt trenutak, osim što se radilo o meni i niko nas nije snima-.

Stiler je sada odlučio da javno progovori o svojoj dijagnozi kako bi podstakao druge da se testiraju.

-Čini mi se kao da mi je test spasao život-, rekao je glumac Hauardu Sternu. Takođe je rekao da je vest prvo saopštio svojoj deci, a potom i bliskim prijateljima, među kojima je i Robert de Niro, koji je pobedio rak prostate pre nekoliko godina.

-Prva stvar koju sam uradio kada su mi saopštili dijagnozu je ta da sam odmah otišao na internet kako bih saznao nešto više. Video sam da je i De Niro bolovao, pa sam ga odmah pozvao.-

Ben je na kraju rekao da sada 100 odsto više ceni život.