SLETANJE NA NJIH JE “ZA INFARKT”: Ovo su šest NAJOPASNIJIH AERODROMA NA SVETU (VIDEO)

aerodrom
Print screen/You Tube

Ovi aerodromi se nalaze na nekim od najlepših mesta sveta, ali treba preživeti sletanje na njih!

 

Verujemo da su i najveći zaljubljenici u putovanja, zapamtili sletanje na neke aerodrome i da su se “pomolili” da živi izađu iz aviona!

Jedan od takvih nalazi se u Kvinstonu na Novom Zelandu, a do njega se dolazi tako što avion prolazi kroz guste oblake, da bi se odjednom pojavila voda i odmah uz nju uska pista.

Aerodrom, koji je dobro poznat strastvenim skijašima, nalazi se na francuskim Alpima. Dovoljno je reći da se on ne razlikuje puno od ski staze!

Među najopasnijim aerodromima na svetu nalazi se i onaj na grčkom ostrvu Skijatos. Oni koji su bili tamo na letovanju, sigurno su doživeli da im dok uživaju na plaži, iznad glave proleti avion i to na samo nekoliko metara iznad. Da stvar bude još opasnija, letelica prelazi preko prometnog puta, a kako je sletanje aviona na ovom ostrvu postala turistička atrakcija, najhrabriji turisti zauzimaju pozicije za fotografisanje, rizikujući da ih vazdušni pritisak od aviona obori na zemlju.

Zanimljivo je i da se dva od šest najopasnijih aerodroma na svetu, nalaze na “rajskim” Karibima, što ipak ne sprečava turiste iz celog sveta da hrle tamo. Takođe, jedan od njih se nalazi u i milionskom gradu Torontu u Kanadi.

U videu pogledajte kako izgleda sletanje na šest najopasnijih aerodroma na svetu.