Smrde vam plastične posude? Na ovaj način ćete uklonite neželjene mirise!

Ukoliko često koristite plastične posude, sigurno ste primetili da ove činijice neposlušno skupljaju neprijatne mirise, koje nije baš lako ukloniti. Evo saveta kako da ih se rešite...

Većina ljudi svakodnevno koristi plastične posude kako bi odložili preostalu hranu u frižider, poneli je na posao itd, ali njihovo pranje može zadati glavobolju. Pogledajte kako da bez teških hemikalija i sa par trikova osvežite svoje plastične posude koje će biti kao nove.

1. Operite ih što je pre moguće

Prvi korak u eliminisanju neprijatnih mirisa je da ne čekate da ih posuda upije već ih odstranite što je pre moguće. Najbolje je oprati je sapunicom i vrelom vodom, i ponoviti postupak pre nego što je sledeći put upotrebit

2. Isperite ih sirćetom

Nakon što ste ih oprali sapunicom, sipajte sirće i ostavite da odstoji bar tri minuta. Isperite sirće i obrišite posudu.

3. Sipajte u njih malo soli kada ih odlažete

Setite se, samo, da tu so odstranite pre nego što sipate sledeći obrok.

4. Izložite ih sunčevim zracima

Pola sata do sat vremena na direktnom sunčevom svetlu i biće eliminisani mirisi i uništene brojne bakterije.

5. Napunite ih novinama

Ne znamo kako i zašto ovo funkcioniše, ali se pokazalo kao efikasno. Ostavite novine preko noći ili duže i operite posudu pre nego što je upotrebite.

6. Upotrebite sodu bikarbonu

Verovatno već znate da je soda odlično sredstvo za čišćenje i uklanjanje mirisa, pa ni ovde nije izuzetak. Pomešajte je sa malo vode kako biste napravili gustu pastu kojom ćete istrljati zidove posude. Ostavite da stoji najmanje dan, a zatim temeljno isperite. Ponavljajte postupak sve dok neugodni mirisi nestanu u potpunosti.